Brenner bål for å varsle om faren som truer

Dette bildet er tatt fra Fuggeltjønna mot Remmaheia.  Foto: John Olav Vinge

Nyheter

- Som en protest mot planlagt vindmølleutbygging, blir det i arrangert vardebrenning i hele Norge førstkommende tirsdag 8. oktober Remmaheia står i fare for å bli utbygd, og masse urørt natur vil bli rasert. Jeg har derfor sagt ja til å tenne bål på en synlig plass i Lensvik som en synlig protest, skriver John Olav Vinge på sin Facebook-side.

Han håper samtidig noen kan bære opp litt ved i løpet av helga, samt at flere blir med på tirsdag ettermiddag.

Spredt seg

Frøya-initiativet med vardebrenning mot vindkraft har spredt seg til hele Norge. På tirsdag skal rundt 100 steder i Norge være med på markering mot vindkraftutbygging i urørt natur.

Initiativet kommer fra den nasjonale organisasjonen «Motvind». De samler vindkraftmotstanden i hele Norge, og inviterer nå til en storslått markering.

LES OGSÅ:
Debatt: Forsvar Remmafjellet mot nedbygging
Ville se hvor vindmøllene skal stå
43 vindmøller skal settes opp på Geitfjellet

De skal benytte seg av en gammel norsk skikk, vardebrenning, som en symbolsk handling for å varsle alvorlig nasjonal fare.

- Det er enorm oppslutning om arrangementet i hele Norge. Det viser at flere har våknet og er opprørt over utviklingen vi ser, sier Eskil Sandvik i «Nei til vindkraftverk på Frøya» til nettavisa froya.no.

Rindal også

Aksjonsgruppen på Frøya arrangerte den første vardebrenningen i mars 2019.

- Vi vil oppfordre alle til å tenne varder på tirsdag. Slik skal vi vise at vi er mot vindkraftverk i urørt natur, sier Sandvik.

Også i Rindal aksjoneres det kommende tirsdag. Da er det på Furuhaugfjellet. Her er Leif Magne Røen i spissen.