Aksjemillioner ikke berørt etter svindelavsløring i Dubai

Norske kunder kan ha tapt millioner av kroner etter at det emiratarabiske investorselskapet Abraaj group er avslørt for bedrageri. Økonomisjefen i Skaun har fått forsikringer om at kommunen ikke er rammet.

Saken stod på trykk i Finansavisens papirutgave torsdag 17. oktober.  Foto: Faksimile Finansavisen/Erik Eikebrokk

Nyheter

I midten av oktober skrev Finansavisen en sak om at kunder av Norges største formuesforvalter, Grieg investor, kan ha tapt store pengesummer etter å ha satset millioner på den Dubai-baserte investoren Abraaj group. I følge avisen har Abraaj vokst enormt siden 2002, men etter en etterforskning i 2018 som førte til at flere toppsjefer har blitt fengslet, hadde selskapet en gjeld på om lag ti milliarder norske kroner. I sommer ga Dubais svar på Økokrim selskapet en bot på 2,9 milliarder kroner for «misbruk av investorpenger til dekning av driftskostnader samt å drive uautoriserte aktiviteter».