Vogntogsjåfør hadde lånt en annen persons sjåførkort

Arkivbilde 

Nyheter

Utegruppa til Statens vegvesen har de siste dagene gjennomført flere kontroller i Trøndelag. Blant annet ble en vogntogsjåfør anmeldt på Berkåk i Rennebu natt til onsdag for at han kjørte med en annen persons sjåførkort i fartsskriveren.

Ifølge vegvesenet var det en norsk vogntogeier som brøt loven, og hensikten er hovedsakelig å kamuflere kjøre- og hviletidsbestemmelser.

I dette tilfellet var jukset også lett å oppdage. Årsak: Personen som eide sjåførkortet hadde ikke gyldig førerkort for vogntog.

På Sandmoen i Trondheim ble en polsk vogntogsjåfør stoppet. Kontrollen viste at mannen hadde jobbet drøyt 32 timer i strekk uten godkjent hvile. Han ble anmeldt for svært grove brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.