Skiltet forvirrer bilister: - Noen burde heller brukt kreftene sine på treningssenteret

Nyheter

Et vikepliktskilt i Orkdalsveien «lever tilsynelatende sitt eget liv», noe som kan skape trafikkfarlige situasjoner rett ved Orkanger barneskole, spesielt for trafikanter som ikke er så godt kjent i Orkanger.

Orkdalsveien gjennom Orkanger sentrum er i utgangspunktet forkjørsvei. Det innebærer at bilister fra tilliggende gater må vente til kryssende bilister har passert, før de kan kjøre inn fra sidegatene på Orkdalsveien.

I krysset Orkdalsveien/Erik Aarviks gate, som er inn- og utkjøring til Orkanger barneskole, står det et vikepliktskilt som sier at bilister som er på vei fra skolens parkeringsplass og ut i Orkdalsveien, må stoppe. Men dette skiltet blir fra tid til annen vridd, slik at betydningen ser ut å gjelde for biler på Orkdalsveien.

I oktober 2018 var det biler i nordlig retning som «fikk skiltet i fleisen». Med andre ord: Bilister på Orkdalsveien hadde plutselig vikeplikt, og ikke bilistene som kommer fra Erik Aarviks gate.

 

- Vi oppdager at dette skjer i ny og ne. Vi snur skiltene når vi blir gjort oppmerksom på det. Det er nok noen som har hatt det litt morsomt. Dette fikser vi på noen minutter, sa lensmann ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, Tor Kristian Haugan, til ST den gangen.

Han sendte ut noen folk og snudde skiltet en kvart omdreining, slik at det ble riktig igjen.

Nylig var skiltet igjen «på en snurr». Nå var det biler som kom på Orkdalsveien, men fra Norpark og i sørgående retning, som angivelig hadde vikeplikt.

 

- Noen burde heller brukt kreftene sine på treningssenteret, sier Haugan og antyder at med det at skiltforvirringa trolig skyldes at noen fysisk har vridd skiltet på stolpen.

- Hva gjør dere med det?

- Vi får ut å sette det riktig vei igjen, da, sier han til ST mandag ettermiddag.

Og få minutter senere var det gjort. Nå står skiltet igjen slik det skal.

 

Orkdalsveien er en kommunal vei, og det er således kommunens ansvar å sørge for korrekt skilting.