Ny utsettelse i granskingen av «rådmannsaken»

For andre gang er behandlinga av den såkalte «rådmannsaken» utsatt. Ny dato er 12. februar.

Fra et tidligere møte i kontrollutvalget.  Foto: Erik Eikebrokk

Nyheter

Etter planen skulle Revisjon Midt-Norge legge frem en skisse for den planlagte undersøkelsen av rådmannsaken, til kontrollutvalgets møte av 17. desember. Dette møtet ble så omberammet til onsdag 22. januar 2020, men nå er også dette møtet utsatt.

– De har ikke rukket å gjøre ferdig «skissen til innretning av undersøkelsen». Vi håper vi får en plan for granskingen presentert i det neste møtet 12. februar, sier kontrollutvalgets leder, Anita Gilde (Frp), til ST.

LES OGSÅ: Skal finne ut hva som skjedde i «rådmannsaken»

Hva skjedde?

Det var i november at kontrollutvalget i Skaun kommune vedtok å be Revisjon Midt-Norge å finne ut hva som egentlig skjedde i den såkalte «rådmannsaken», der tidligere ordfører i Skaun kommune, Jon P. Husby (Sp), på eget initiativ og uten samtykke fra kommunestyret, tilbød rådmann Jan-Yngvar Kiel sluttpakke.

– I samråd med kontrollutvalgets leder, vil omberammet møte 22. januar 2020 utgå. Det er ikke behov for å gjennomføre dette møtet, skriver seniorrådgiver i Konsek, Torbjørn Brandt, i en e-post til medlemmene i kontrollutvalget.

Etter at ST skrev om saken ble tilbudet om sluttpakke trukket tilbake etter lukket behandling i formannskapet, og saken avsluttet.

Da hadde kommunestyremedlem Anita Gilde og partikollega Kim Rud Petersen (Frp) allerede sendt en e-post til kontrollutvalget i Skaun der de ba om en uavhengig gransking. Gilde ble senere valgt som leder av kontrollutvalget for den kommende kommunestyreperioden, og etterfulgte med det tidligere leder Roy Michelsen.

Kontrollutvalget

Konsek er kontrollutvalgenes sekretariat og gir de kommunale kontrollutvalgene råd. Alle innbyggere kan henvende seg til kontrollutvalget (Konsek) i saker hvor de mener det er svikt, mangler eller kritikkverdige forhold.

I tillegg til Gilde, består kontrollutvalget av nestleder Georg Heggelund (Ap), Kristoffer Uppheim (SV), Per Aage Estenstad (Sp) og Oddrun Husby (Sp).