Dyretransport har kjørt av vegen på E39

Nyheter

Politiet melder torsdag formiddag like før klokka 11 at en dyretransport har kjørt av vegen på E39 ved Hestnesbrua i Halsa.

Nødetatene, samt veterinærvakt er på veg til stedet.

Randi Fagerholt ved Orkdal lensmannskontor forteller at dyretransportbilen har veltet. Dyrene skal ligge oppå hverandre.

- Det er 14 storfe (okser og kyr) og 13 lam i lasten. Det er foreløpig uvisst hvordan tilstanden til dyra er. Veterinærvakta fra Halsa er på vei, sier hun.

Hendelsesforløpet og ulykkesårsaken er også ukjent. Det samme med tilstanden til sjåføren. Han skal imidlertid ha kommet seg ut.

Per Morten Trymer, operatør hos Veitrafikksentralen sier i 12-tida at bilberging er på vei. Han sier samtidig at trafikken på stedet blir dirigert manuelt av politiet.

- Det kan bli aktuelt å stenge veien helt en periode mens redningsarbeidet pågår, både når dyretransportbilen skal tas opp på veien, samt at dyrene lastes over på en annen bil, sier han.

Les også: Kan bli aktuelt med nødslakt

Klokka 12.12 opplyser politiet at E39 nå blir periodevis stengt på grunn av frigjøring og berging av dyr.

Klokka 13.35 skriver politiet på Twitter at det var til sammen 27 dyr i bilen. Det har gått bra med 22 av dem. Disse er fraktet videre.

Les også: 22 dyr overlevde. Fem døde

Berging av kjøretøyet anslås å kunne starte kl. ca. 14.30.