Matspalten:

Fylt svinefilet

Om du vil, kan du bytte ut svin med kylling.
Nyheter

Både svin og kylling er i utgangspunktet magert og smakløst, så jeg er tilhenger av at slikt kjøtt må smaksettes og bearbeides hvis man skal ha noe opplevelse av å spise det.

For dagens fylte svinefilet har jeg brukt både aprikos, nøtter, og blåmuggost. Dette er en god kombinasjon av både søtt og salt. Retten egner seg både til hverdags og til fest, og kan gjerne forberedes i god tid.

Du trenger

Fylt svin

600 g ytrefilet av svin

10 stk. aprikos, finhakket

50 g cashewnøtter, finhakket

75 g Norzola blåmuggost, i skiver

1 ss rapsolje

2 ss meierismør

Brokkolisalat

1 stk. brokkoli, i små buketter

2 små rødløk, i tynne ringer

1 stk. vårløk, i tynne ringer

Akevittdressing

3 stk. eggeplomme

½ ts salt

3 ss akevitt

1 ts dijonsennep

Ca. 3 dl nøytral olje

1 ss gressløk, finhakket

¼ ts kvernet pepper

Du kan også smakssette med litt karve om du ønsker

Slik gjør du det

Fylt svin

Del svinefileten på langs, gjerne snitt den litt og litt slik at du får den flatest mulig.

Fyll fileten med aprikos, nøtter, og ost.

Surr fileten godt sammen til en fast pølseform.

La dette «marinere» seg 30–60 minutt før steking.

Brun fileten på alle sider på sterk varme i en panne med olje.

Skru ned varmen, tilsett smøret – legg over aluminiumsfolie og la fileten kose seg i 8–10 minutt. Vend av og til, samt øs litt smør over fileten.

Brokkolisalat

Bland alt i en skål, og vend inn akevittdressing til ønsket konsistens.

La dette trekke i 25–30 minutt før bruk.

Akevittdressing

Kjør eggeplommer med salt til de er lyse og tykke i en blender eller med stavmikser.

Tilsett akevitt, sennep, og gressløk.

Spe forsiktig med olje mens du fortsetter å kjøre det sammen – en teskje av gangen er nok. Øk etter hvert mengden olje. Pass på at dressingen hele tiden er glatt og blank.

Ferdig dressing skal være så tykk at den holder fasongen.