Nytt vedtak: Alle som reiser utenfor kommunens grenser settes i karantene

Alle som reiser utenfor Rennebu kommunes grenser, settes umiddelbart i 14 dagers karantene. Det er det nye strenge vedtaket i kommunen som gjelder fra og med søndag klokken 12.00 

Nyheter

Det er fattet nytt vedtak knyttet til restriksjoner for reise og opphold i Rennebu kommune. Vedtaket gjelder fra søndag 22. mars klokken 12 til 28. mars klokken 12.00. Det skriver Rennebu på sine hjemmesider søndag ettermiddag.

Det nye vedtaket betyr at du som ikke har fast bolig/bosted eller arbeidssted i kommunen forbys å overnatte her. Videre betyr det 14-dagers karantene for alle innbyggere i Rennebu som reiser utenfor kommunegrensa og kommer tilbake, uavhengig av varighet på reisen.

LES OGSÅ:

Kan komme på dagstur

Dermed vil du som utenbygds kunne komme til Rennebu på dagsturer. Selv om vi oppfordrer til å begrense turen hit og kun komme om du anser det som strengt nødvendig. Egne regler gjelder fortsatt for tilreisende fra fylkene sør for Dovre. Personer som er tilreisende fra fylkene sør for Dovre (Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestlandet) og som ikke har bolig/bosted i kommunen forbys å oppholde seg i kommunen. Rennebu kommune har mye gjennomgangstrafikk. Reisende i dette vedtaket er ikke å forstå som de som er på gjennomreise. Det forventes likevel at de som er på gjennomreise ikke oppsøker store folkemengder, og gjør sitt ytterste for å begrense smittespredning.

Du som bor i Rennebu vil ikke kunne dra på dagsturer ut av kommunen, uten å settes i karantene. Dere som allerede er på besøk i nabokommuner i dag må naturligvis ha anledning til å komme tilbake uten karantenetid, da det er kort varsel på dette vedtaket.

Kommuneoverlege i Rennebu, Arne Opdahl, forklarer bakgrunnen for vedtaket:

Forbyr overnattinger i kommunen:

– Helseminister Høie og justisministeren kan bare gå og legge seg

Rennebu kommune gjør ytterligere tiltak for å hindre smittespredning. Kommuneoverlege Arne Opdahl sier kommunen har lært av Frosta.


Disse er unntatt vedtaket

Nødetater er unntatt dette vedtaket. Det samme gjelder følgende:

  • Personer som av helsemessige årsaker reiser til undersøkelser og kontroller og som ikke overnatter utenfor kommunens grenser, unntas fra dette vedtakets karantenekrav. Det oppfordres til at timer som kan utsettes blir utsatt. Unntaket gjelder også for ledsager dersom det er nødvendig.
  • Personer som eventuelt dagpendler i egen bil til en annen kommune unntas fra karantenekravet. De personer dette gjelder innprentes plikten til ikke å utsette seg for smittesituasjoner i nabokommunen. Dvs. at det er strengt regime på at dagpendlingen kun gjelder dirkete til/fra hjemmet/jobbsted.
  • Ledelse av virksomheter som er opplistet etter Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap sin definisjon av samfunnskritiske funksjoner gis adgang til å gjøre unntak for eget nøkkelpersonell når dette er strengt nødvendig for å opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner.