Har mottatt over 100 tips om brudd på koronatiltak i Trøndelag

Politiet i Trøndelag har ifølge NRK mottatt 115 tips som er knyttet til brudd på koronatiltak. Dette gjelder i hovedsak brudd på hytteforbudet og samling av mennesker.   Foto: Politiet

Nyheter

Politiet i Trøndelag har ifølge NRK mottatt 115 tips som er knyttet til brudd på koronatiltak. Dette gjelder i hovedsak brudd på hytteforbudet og samling av mennesker.

Det er opprettet tre straffesaker, der personer har spredt frykt ved for eksempel å hoste på andre, og én sak der en person skal ha brutt koronakarantenen han var pålagt.

Det er grunn til å tro at de aller fleste koronatips går til operasjonssentralen (telefon 02800) og ikke til det lokale lensmannskontoret.

- Vi har så langt ikke mottatt noen konkrete tips om brudd på koronatiltak, sier Randi Fagerholt ved Orkdal lensmannskontor, som oppfordrer innbyggerne i nedslagsfeltet om å følge myndighetenes retningslinjer og råd, spesielt det som Folkehelseinstituttet (FHI) kommer med.

Les også
Fire nye smittetilfeller siste døgn
Korona skaper utfordringer for helsetunet
Mener hun har korona - blir ikke testet

I Rennebu har de heller ikke mottatt tips angående korona og brudd på innførte regler.

- Nei, vi har ikke det der. Men vi har noen tilfeller i Oppdal. Da gjelder det brudd på hyttebestemmelsene, altså at noen som bor i en annen kommune bruker hytta på Oppdal, forklarer lensmann i Oppdal og Rennebu, Finn Skårsmoen.

Også andre steder i landet mottar de tips om det samme. Et av dem ga en ung mann i gamle Sogn og Fjordane fylke 20 000 kroner i bot. Årsak: Han hadde fått påvist smitte, men dro likevel på fest. Det samme skal ha skjedd i Kongsvinger, ifølge NRK.

En som slapp billigere unna, var en krakilsk type sørvest i landet. Han var koronasmittet, men spyttet på golvet, sleika seg på hendene og tok på ting på et kjøpesenter. Han fikk kun en irettesettelse av politiet og ble bortvist.