To nye smittetilfeller i Orkland

Nyheter

Det er i formiddag påvist to nye personer som er smittet i Orkland kommune. Det er da til sammen 7 personer i Orkland som har fått påvist smitte, skriver Orkland kommune på sine hjemmesider.

Isolert

Den ene er en person i 20-årene som er innenfor en av de to tidligere identifiserte smittesirklene. Personen er i god form, er isolert og behandles i hjemmet.

Den andre personen er et tilfelle utenfor de to tidligere identifiserte smittesirklene. Dette er en person i 30-årene som har vært på innlandsreise i Nord-Norge. Personen er i god form, er isolert og behandles i hjemmet.

Rutinemessig smittesporing og kartlegging er igangsatt.Ny smittesirkel

Kommuneoverlege i Orkland, Jimmy Wikell, bekrefter overfor ST at det er snakk om to nye smittetilfeller, der én av smittetilfellene kommer fra en ny smittesirkel. I forbindelse med de to smittetilfellene er ytterligere ti personer satt i karantene.

Kommuneoverlegen går ikke inn på hvem som er satt i karantene, men ST vet at fylkeslegen er en av ti personer som nå er satt i hjemmekarantene.

- Jeg fikk telefon fra labben onsdag klokken 09.20 om de nye smittetilfellene. Det ble i går tatt til sammen elleve prøver. I dag (onsdag) vil det nok bli tatt noen flere, sier Jimmy Wikell.