Lemper på restriksjonene igjen: - Vi har en plan om at dette fortsatt skal være trygt

Kommuneoverlege Jimmy Wikell har gitt Orklandbadet lov til å slippe inn ytterligere 50 besøkende slik at maksantallet nå er 350 samtidig.

Slik har det sett ut nærmest hver dag når dørene for Orklandbadet åpnes. Nå åpnes det for at 350 kan være i badet samtidig.  Foto: OLA MARIUS RISE

Nyheter

Da Orklandbadet åpnet 15. juni var det bare 200 som fikk være i badet samtidig. Det ble noen uker senere justert til 300. Nå har Wikell åpnet enda litt til for badegjestene.

- Vi har en plan om at dette fortsatt skal være trygt. Derfor har vi utvidet gradvis og sett litt hvordan det har fungert. Vi startet med 200 og det gikk bra, så gikk vi til 300 og det gikk også fint å overholde. Så nå prøver vi 350 og ser hvilke tilbakemeldinger vi får på det, sier Wikell til ST.

Les også:

Blant de strengeste

Til tross for at det nå åpnes for 350 samtidig i badelandet, så er Orklandbadet blant de strengeste i hele landet. Det er bare de og et par badeland til som har maksgrense og noterer ned navn og telefonnummer på de som ikke er registrerte.

Kommuneoverlege Jimmy Wikell, sier de vil lempe sakte men sikkert på restriksjonene i Orklandbadet. 

- Vi tar dette sakte men sikkert og ønsker ikke å fremstå slik som Pirbadet gjorde i starten hvor det ikke var noen restriksjoner. Slik jeg forstår det, så er vi en blant tre badeland som har såpass strenge restriksjoner når det kommer til besøk og det å skrive ned navn og telefonnummer, sier Wikell.

- Vil det ta lang tid før dere fjerner en maksgrense for besøkende?

- Slik jeg forstår det, så er det vel plass til mellom 500 og 600 i badelandet samtidig og der er vi ikke enda. Det går nok fint i selve badet, det er stort nok det, men det er garderobene som er den store flaskehalsen her. Vi vil nok utvide sakte, men sikkert. Nå prøver vi 350 i en uke eller to, så tar vi en ny vurdering, sier Wikell.

Slapp ikke inn 350

Til tross for at det ble åpnet for 350 besøkende, valgte leder for Orklandbadet, Geir Mule, å bare åpne opp for 330 i først omgang på tirsdagen.

- Vi gikk ikke rett på 350 med en gang, men holdt oss til 330 i første omgang for å se hvordan det gikk og at vi klarer å takle det med den bemanningen vi har. I dag (onsdag) har vi sluppet inn 350 og det har gått greit, men det er jo fortsatt kø for å komme inn. Det er litt synd, men det viktigste for oss er at vi klarer å håndtere smittereglene. De ansatte blir flinkere og flinkere og vi har fått masse skryt for at vi rengjør kontaktflatene ofte, sier Mule.

- Dere har ikke noe hastverk med å åpne helt opp?

- Nei, det har vi ikke. Det er synd for de som må vente i kø, men slik er dessverre situasjonen nå. Vi har et veldig godt samarbeid med Jimmy (kommuneoverlegen) og det tror jeg er viktig. Vi ønsker å fremstå som en trygg plass og vi liker å se på oss som ett av de tryggeste badelandene i Norge, sier Mule.