Innførte strenge tiltak etter kun få dager med anbefaling

Kan skape forvirring: — Det blir litt mye frem og tilbake

Heim kommune valgte torsdag denne uken atter en gang å innføre munnbindpåbud, etter å ha fjernet det mandag. Det har skapt litt forvirring for folk flest.

Tonje Lyngstad rakk å ta av seg munnbindet i et par dager før det igjen ble påbudt. Her sammen med lille Mathilde.   Foto: Geir Inge Fiske

Nyheter

Mandag opphørte den daværende smittevernforskriften i Heim kommune, som trådte i kraft 30. desember. Den ble da erstattet med en rekke anbefalinger, blant annet om bruk av munnbind. Torsdag samme uke snudde kommunen, og innførte på ny strenge smitteverntiltak, der det igjen ble påbudt med munnbind. Folk som ST har vært i kontakt med mener det er utfordrende å vite hva som gjelder til enhver tid, men berømmer kommunen for å informere med en gang det skjer endring.