I år får du lapp i postkassen

Konfirmanter i Heim med symbolske vannglass på hodet.  Foto: Jorunn Tøndel

Nyheter

På grunn av koronasituasjonen, blir årets fasteaksjon i Heim annerledes enn før.

- Tidligere har konfirmantene kommet på døra med bøsser. Det blir det ikke noe av i år. Derfor blir det tirsdag 23. mars lagt lapper i postkassene til de aller fleste i Heim kommune. Der står det informasjon om hvordan du kan gi penger, sier Jorunn Tøndel i menighetsrådet i Heim.I år er temaet vann, og har det velklingende slagord(spill)et: «Forandre. For andre».

På fasteaksjonens hjemmeside kan vi lese: «Aldri før har rent vann vært så viktig som i 2020, da pandemien rammet oss alle. Utfordringene forbundet med dette fortsetter i 2021, hvor vi ser at Kirkens Nødhjelps 60 år lange erfaring, kunnskap og arbeid med vann er livsviktig i kampen mot det dødelige viruset. Vi fortsetter vårt forebyggende vannarbeid ved blant annet å bygge håndvaskstasjoner, kjøre ut vannbiler og drive opplæring i hygiene for å forebygge covid-19. I årets aksjon besøker vi landsbyen Kasalaulo i Zambia, hvor Kirkens Nødhjelp bygget en brønn i 2018. De positive effektene av brønnen er mange, og vi vil bli bedre kjent med dette gjennom Susan, Champo og Japhet».

- Vi håper at så mange som mulig responderer når de får lapp i postkassen, sier Tøndel.

Fasteaksjonen er landsomfattende, og har altså ingenting med den lokale Vanntanken å gjøre, selv om de også har samarbeid med Kirkens Nødhjelp.