Idrettslag med populær konkurranse

Folk går mann av huse for sanke poeng: — Veldig lett å bli bitt av basillen

App hjelper bygdefolket med å komme seg ut på tur.

Sissel Myren er blant deltagerne. Her på tur etter poeng i djupsnø 16. mai 2020.   Foto: Randi Myran.

— Vi heier selvsagt på enere, men vi vil at alle skal ute å røre på seg

Wenche Snildalsli Vuttudal
Nyheter

Du kjenner kanskje til turbøker, der du skriver deg inn i boka ved et bestemt turmål? Det hører fortiden til, for nå kan du få poeng på telefonen når du går tur i området Ytre Snillfjord. Idrettslaget i bygda er for tredje år på rad i gang med konkurransen «Trimpoeng», noe som har ført til at folk har gått mann av huse for å skaffe flere poeng enn for eksempel naboen. Prinsippet er enkelt; du går til et turmål, sjekker inn i en app på telefonen, så får du et visst antall poeng som belønning. Poengfangsten varierer etter hvor turmålene ligger, og du kan finne turer både i Heim og Orkland, noe lederen i idrettslaget mener er viktig for samholdet etter kommunesammenslåingen.