Utsatte å ta stilling til salget av denne sjønære tomta

Agdenes Vekst vil bygge et vikingsenter i Lensvik, en turistattraksjon hvor man kan oppleve vikingliv.

Formannskapet på vei opp fra tomta hvor langhuset er tenkt bygd.  Foto: Ingrid S. Hultgreen

Nyheter

— Det skal yre av liv her. Vi planlegger et langhus, som er autentisk med hvordan de kunne se ut rundt år 1000, med dragehoder og utskjæringer. Det blir det en gildesal og vikingleilighet, i tillegg til flere småhus. Vi har kontakt med en smed som vil være her i sesongen i en egen smie, og det kan bli en liten vikinggård hvor folk kan hilse på dyrene. Vi har bønder som driver både med sauer, griser og fugler som er interessert i å ha noen dyr her om sommeren, har Mari Elin Dyrendahl Sterten sagt til ST i et intervju hvor planene ble beskrevet.