Garberg er nestleder i Orkdal tråvklubb, og en av ildsjelene som jobber for å få Midt-Norges nye hestesportsanlegg til Orkdal når Leangen etter planen skal selges til bolig- og næringsformål.

«Veldig godt»

Mandag fikk han vite at Fylkesmannen har trukket innsigelsen, som truet med å sette en stopper for hele hestesportsprosjektet i Orkdal.

– Vi ble veldig glade, men ikke så veldig overrasket. For halvannet år siden hadde vi et møte med Fylkesmannen, og da fikk vi et positivt inntrykk. Vi ble derfor veldig skuffet da innsigelsen kom.

Men nå er det bare lettelse å spore hos Garberg.

– Det var veldig godt å få det opphevet. Det hadde blitt veldig vanskelig å vinne fram med innsigelsene. Når disse er fjernet, føler vi at vi stiller sterkt i konkurransen om hestesportsanlegg.

Orkdal 5. oktober

Konsulentbyrået Optiman arbeider nå med en utredning om de ulike alternativene. Rundt 1. oktober skal de legge fram sin innstilling. Den vil bli presentert på Midt-Norge travforbunds høstkonferanse 5. oktober, som er lagt til Orkdal tråvpark.

Deretter skal saken behandles i de 40 travlagene som utgjør Midt-Norge travforbund før en ekstraordinær generalforsamling i Midt-Norge travforbund bestemmer hvor landsdelens nye regiontravanlegg skal ligge.

Til slutt skal valget godkjennes av Det norske travselskap.

Alt dette skal skje i løpet av oktober.

Klart rimeligst

– Det hadde blitt veldig tungt å jobbe videre om innsigelsene ikke var blitt fjernet. Nå ser vi lyst på dette, sier Garberg.

– Tror du Orkdal vinner?

– Ja, det tror jeg. Jeg tror det økonomiske aspektet vil bli avgjørende, og det er ingen tvil om at Orkdal vil bli det klart rimeligste. Dessuten har vi den sportslige kulturen som gjør Orkdal helt unik. Det at vi har fem hester fra vårt område som er kvalifisert til storløpene årgangsløpene (Kriteriet og Derby, de største løpene for norskfødte hester, red. anm.), forteller alt om hvor godt det gror sportslig i denne regionen.

Glad ordfører

– Jeg ble veldig glad. Jeg hadde jo en formening om at det ville bli slik, men var slett ikke sikker. Vi som var inne og forhandlet med Fylkesmannen (Lysholm, Oddbjørn Bang, Steinar Gaustad og Ingrid Voll, red. anm.), må ha forhandlet godt. Man skal være forsiktig med å si at man er fantastisk godt fornøyd med seg selv, men i denne saken er det ikke langt unna, sier Lysholm som forteller om stor glede på rådhuset da de fikk vite at innsigelsen var opphevet.

– Det var sjampanjestemning. Bare sjampanjen manglet!

Nå avventer Lysholm innstillingen fra Optiman.

– Er vi med i slutten, skal vi være med og påvirke helt inn. Nå har vi passert det vanskeligste hinderet, som er Fylkesmannen.