Sturla er 22s nye vokalist

– Det er surrealistisk, sier Sturla Fagerli Larsen som har fått jobben som vokalist i favorittbandet sitt.

Magnus Børmark trakterer gitaren i 22.Arkivfoto 

Nyheter

Sturla Fagerli Larsen har alltid vært en stor fan av det fargerike og eksentriske bandet 22, ikke minst da han gikk på musikklinja på Follo.

Kult

– 22 har en musikk som tiltaler folk som er over gjennomsnittlig musikkinteressert, fordi det er så mye spennende og utfordrende i musikken deres, sier Larsen som også har latt seg forføre av bandets helt spesielle sceneuttrykk.

– Det er så kult å se dem live, at man trenger nesten ikke like musikken for å få en stor konsertopplevelse.

Stor fan

Nå blir han en del av dette selv. For ikke lenge siden fikk han en telefon fra Magnus Børmark med spørsmål om å prøvesynge i og med at 22 sto uten vokalist.

– Det var veldig stort for meg. Jeg har alltid vært en stor fan av bandet, og plutselig skjedde alt veldig fort, forteller Larsen som la i vei til Trondheim for å prøve lykken som en mulig framtidig vokalist i et av Norges mest særpregete band.

«Skitnervøs»

– Jeg var skitnervøs og hadde masse prestasjonsangst. Det var mye verre enn å synge for Sondre Lerche på The Voice. Det er det mest utfordrende jeg har gjort i hele mitt liv.

Larsen fikk positive tilbakemeldinger etter prøvesynginga, men ingen lovnader. Han ble imidlertid bedt om å komme på ei øving, og nå er det altså offisielt: 20 år gamle Sturla Fagerli Larsen er ny vokalist i 22.

Hardt arbeid

22 er et band som har høstet svært gode kritikker og mye god omtale både nasjonalt og internasjonalt.

– 22 er et av få norske band som kan reise til land som Japan, Tyskland og England og være sikker på at det kommer mye folk.

– Hva blir din første jobb med 22?

– Det kan jeg ikke si så mye om ennå, men det vil skje ting i løpet av høsten.

– Du har alltid satser mye på musikken. Har du nådd dit du vil nå?

– Ja, og jeg kjenner at hardt arbeid lønner seg uansett hva man holder på med.