Dette mener Krekar om sangen til Ståle Vaag

Se hva mullaen sier i det eksklusive intervjuet med Hemne teaterlag.

Intervjuet kan leses i sin helthet i programheftet til Hemnerevyen 2015. 

Nyheter

I programheftet til Hemnerevyen 2015 står intervjuet på trykk, og der sier Krekar på spørsmål om han har humor:

«Jeg kan si ganske kort, at ja jeg har humor og det er ganske naturlig at dere tar opp min sak i deres revy. Så vil jeg forsikre deg om at jeg på ingen måte er, eller vil være noen trussel for Hemne eller det norske samfunn. Det er media og noen politikere som har blåst denne saken ut av proporsjoner og ikke vil tilstå feil. Til slutt vil jeg legge til at hån og krenkelse av religion er noe jeg ikke godtar. Lykke til uansett!»

Samtidig med at mullaen er frontfigur på revyscenen i Hemne i helga, er det blitt kjent at han er anmeldt for nye trusler mot en kurder han tidligere er dømt for trusler mot.

Jarle Auset, som er den som står bak e-postintervjuet med Krekar, skriver i programheftet at han har hatt en korrespondanse med mullaen over tid.

Han stiller Krekar spørsmål om han tror det var medieoppmerksomheten som hadde gjort bygdefolket positive, og får svaret:

«Jeg tror ikke mediene har fått bygdefolket til å bli positive, heller at hemnværinger selv har bevissthe t, er godhjertet og åpne. Dette har gjort at jeg ønsker å møte dere, selv hvis jeg ikke blir tvangsflyttet. Hvordan det lar seg gjøre må tiden vise».

Hvordan det vil bli å være i Hemne med sin kjendisstatus, kommenterer Krekar slik:

«Jeg har fra tidligere av vært kjent i hjemlandet, fordi jeg har jobbet i humanitært arbeid, men også som forfatter. Derfor har livet mitt ikke vært forbeholdt bare meg selv».

«Hvis jeg først blir tvangsflyttet, skal det gå bra og få det beste ut av det. Videre vil jeg ønske å opprettholde god kontakt med innbyggerne».

Han blir bedt om å kommentere oppstyret med dikt, sanger og «Gøy på landet» fra ordføreren. Og da sier han:

«Den varme velkomsten fra kommunen tar jeg i mot med åpne armer. Dette har også ført til at jeg vil være glad til å møte dere ve d en eventuell tvangsflytting. J eg vil si til slutt at jeg er en kultivert person og har lest over 5000 bøker, skrevet over 60 bøker og reist over 20 land fra øst til vest. Jeg tror derfor at ved en eventuell reise til dere vil vi lære fra hverandre».