Rema-sjef slutter

Ble oppfordret til å levere sin oppsigelse.

Rema 1000-kjøpmann Helge Kjøren i Hemne ble oppfordret til å si opp sin stilling. Arkivfoto 

Nyheter

HEMNE: Helge Kjøren har sagt opp sin stilling som kjøpmann ved Rema 1000 Kyrksæterøra. Han ble oppfordret til å si opp, etter at han ikke har klart å innfri Rema-systemets krav til lønnskostnader i forhold til omsetning.

– Per utgangen av 2013 lå butikkens lønnskostnader 0,5 prosent over Rema-kravet. Per utgangen av 2014 var dette redusert til 0,1 prosent over, sier Helge Kjøren til ST.

Økt i alle år

– Er du overrasket over utfallet?

– Ja, jeg var ikke forberedt på at jeg skulle få oppfordring om å si opp.

Kjøren overtok som sjef – eller kjøpmann, som det heter i Rema-systemet – i 2011 etter Vidar Andersen. Butikken har hvert eneste år etter at Kjøren overtok økt omsetninga. I 2014 lå den på ca 70 mill. kroner, noe som grovt regnet er halvparten av hele omsetninga innenfor kolonial i Hemne.

Jobbsøker

Helge Kjøren begynte ved Rema 1000 Kyrksæterøra for 17 år siden. Han avvikler nå firmaet Helge Kjøren AS, og vil se seg om etter ny jobb. Han fratrer som Rema-sjef i slutten av mai. Øystein Brødreskift fra Trondheim overtar som ny sjef.

– Jeg ønsker ingen ytterligere kommentar til saken, da jeg ikke ønsker at den skal få sette Rema 1000 Kyrksæterøra i et negativt lys, sier Kjøren.

Regionssjef Brynjar Hovstein i Rema 1000 var tirsdag kveld ikke tilgjengelig for kommentar.