Det lokale skolekorpset har i år ikke kapasitet til å være «over alt» samtidig. Det betyr at for første gang i nyere historie blir det ikke korpsmusikk på 17. mai ved Evjen skole.

I mangel av musikanter har Evjen-beboerne blitt invitert ned til Orkanger, slik opplegget var i fjor. Men 17.mai-komiteen ved grendeskolen mellom Orkanger og Fannrem har takket nei til dette.

– Komiteen vil ha arrangementet på Evjen skole, slik det pleier. Og slik blir det, sier Solveig Melby, rektor ved Evjen skole.

17.mai-programmet vil bli annonsert gjennom kommunens hjemmeside og lokalavisa. Men: Korpset uteblir.

Melby sendte for litt siden ut et brev til foreldrene ved skolen. Budskapet var om noen hadde tips om hvordan de kunne «lage leven» i 17.mai-toget.

– Vi fikk ingen respons på dette, noe vi kanskje ikke forventet heller, sier hun.

– Hva blir løsninga?

– Det blir boomblaster (cd-spiller) og 17. mai-liste på spotify, svarer Melby.

– Skal du bære den på skuldra først i toget?

– Nei, boomblasteren er ganske tung. Vi skal kjøre den i ei vogn vi har fått lånt av barnehagen, humrer hun.

Rektoren testet mandag utstyret i en tom skolegård. Da bar lyden godt.

– Men det blir sikkert litt mer leven på 17. mai, medgir hun.

For å forsterke lyden skal også Evjen barnehage kjøre en boomblaster i toget. Med andre ord: Det blir to cd-spillere i årets 17.mai-tog på Evjen.

Og vanlig rutine er å stoppe foran Orkdal sjukehus der korpset spiller nasjonalsangen. I år blir dette ifølge Melby erstattet ved at skoleungene synger en sang til pasientene og ansatte ved lokalsykehuset.

– Er det slik det blir på 17, mai i framtida på Evjen?

– Vi prøver det slik i år, så får vi evaluere i etterkant. Men det er dårlig rekruttering i korpset, så det kan bli slik i framtida også, svarer hun.

Til tross for fraværet av korps, håper Melby at så mange som mulig kommer på skolen denne dagen, spesielt de som er tilknyttet skolekretsen.

– Inntektene denne dagen er viktig med tanke på elevene som i 7. klasse skal på leirskole, poengterer hun.

Denne gjengen kommer ikke til Evjen i år. Arkivbilde