Dyreplageri av verste sort

Mattilsynet er varslet og saken er anmeldt.

Slik ble katta fanget på Orkanger i går. Den ble avlivet umiddelbart etter at dyrlege fikk se på den. Foto: Privat 

Begge beina hadde kraftige kjøttsår etter plasstripsen. Foto: Orkdal Dyresenter 

Nyheter

Sist helg la en Orkanger-kvinne ut ei utrivelig melding på facebook: «I går kveld på tur hjem fra konfirmasjon fikk vi en skikkelig ekkel opplevelse; like nedenfor Strandheim Terrasse (ved Damphuset) får vi se en liten katt...begge bakbeina var bundet sammen og katten bykset over veien. Prøvde å få tak i den, men den mjauet og bykset videre!»

Katta ble i går (torsdag) formiddag fanget av en person i Strandheim-området. Herfra ble den tatt med til Orkdal Dyresenter på Bårdshaug.

– Katta var mager og svært medtatt, sier dyrlege Øystein Hynne.

Han bekrefter at den ukastrerte hannkatta ble funnet med plaststrips rundt bakføttene. Den har beveget seg rundt ved å hoppe med bakbeina.

– Det var bitt veldig på enden av stripset. Katta hadde tydeligvis jobbet hardt for å komme seg løs. Stripset hadde skjært seg helt inn til beinet på begge føttene, forklarer han.

Katta ble umiddelbart avlivet på dyresenteret på grunn av såkalte dyrevernmessige hensyn.

– Dette er dyremishandling! De som står bak dette kan ikke forstå hva de har gjort. Det er fullstendig mangel på respekt for liv. Fullstendig forkastelig, fastslår Hynne.

Mattilsynet er rutinemessig varslet om saken. I tillegg var Hynne i dag (fredag) nede på Orkdal og Agdenes lensmannskontor og anmeldte dyremishandlinga.

Katta var ikke id-merket. Det er heller ikke noen som så langt har meldt den savnet.

– Vi vet ikke om det er en huskatt eller en villkatt, sier dyrlegen.