Korpsene i Orkdal har måttet fordele togene mellom seg på grunn av at de er få musikere til å dele på jobben.

Det innebærer mindre korpsmusikk enn det bruker å være i Orkdal på 17. mai. Blant annet kom det ikke korps i det hele tatt til Evjen i år.

Men Orkdal skolekorps spiller både på Fannrem og Orkanger. Orkdal janitsjar har måttet kutte ut Fannrem, men spiller på Svorkmo og Orkanger.

Tidligere har Orkdal skolekorps stilt klokka 10.00 på Evjen, klokka 11.00 på Grøtte og så etterpå på Orkanger. Det har vært travelt å rekke alt med buss mellom slagene.

– Det ble litt for hektisk. Vi trenger litt mer tid per spilling. Vi har hele spekteret fra åtte til 17 år. De største klarer det, men vi er ikke flere enn at vi trenger de minste også, sier leder i Orkdal skolekorps, Hanne Mehli, til ST.

17. mai-programmet planlegges sammen med Orkdal kommune, og korpsene er avhengig av kommunen dersom de skal endre på programmet.

– Vi spiller gjerne – og vi spiller gjerne mye. Hvis de klarer å få satt sammen et 17. mai-program som gjør at vi får til å stille «overalt», er vi sjølsagt med på det, men da må vi starte på høsten med å planlegge det, sier Mehli.

Hun forteller at korpset skal ha rekrutteringsdag 27. mai, og da håper de på mange nye aspiranter.