Feirer jubileum med selvforsvarskurs

Andre helga i september skal Hemne treningssenter markere sitt tiårsjubileum. Det skjer blant annet med selvforsvarskurs i nye lokaler.

Gunn Berlotte Spjøtvold gleder seg til å komme inn i nye lokaler i det gamle meieribygget på Kyrksæterøra. 

Nyheter

For ti år siden var Gunn Berlotte Spjøtvold med på å starte Hemne treningssenter. I år har senteret eksistert i ti år, og da skal markeres på ulikt vis.

Flytter

En ting som alle brukerne av senteret vil nyte godt av, er flyttingen til nye lokaler. Om ikke lenge flytter treningssenteret inn i større og lysere lokaler i det gamle meieribygget.

– Vi håper å flytte inn 1. september. Men for å være sikker på at tidsskjemaet holder, har vi lagt jubileumsfeiringa til 12. og 13. september, forteller Spjøtvold.

Sist helg stilte hun i kjeledress og tok sin tørn med oppussingsarbeid i de store og lyse lokalene.

Utflytta hemnværing

Noe av det som skjer under jubileumshelga, er et selvforsvarsseminar, som går over både lørdag og søndag.

Det er Frode Dragsnes, opprinnelig fra Hemne, som kommer «hjem» for å lære kursdeltakerne teknikker som kan komme godt med dersom man havner i en situasjon der man må forsvare seg selv.

Dragsnes er i dag bosatt på Flisa, og arbeider som inspektør/assisterende rektor ved Åsnes ungdomsskole. Han er også utdannet muskelterapeut, og har drevet med kampsport i 25 år. Han driver sin egen MMA-klubb, Solør Martial Arts.

Passer de fleste

– Målet med dette seminaret er å lære bort litt enkelt og effektivt selvforsvar. Jeg vil bevisstgjøre deltakerne om hva de bør og ikke gjøre hvis de kommer i en situasjon der man må forsvare seg. Det skal også trenes på grunnleggende MMA-teknikker, og det blir fysisk og mental styrketrening for hele kroppen, forteller Dragsnes.

Seminaret et lagt opp slik at det passer de fleste over 15 år.

– Kurset er tilpasset alle nivåer, og det er like aktuelt for jenter som gutter, sier Spjøtvold.

Første gang

Dette er første gang Hemne treningssenter arrangerer kurs i selvforsvar.

– Det har vært litt etterspørsel etter denne typen trening. Det er et begrenset antall plasser, så vi oppfordrer folk til å melde seg på så snart som mulig. Og dersom det viser seg å være stor interesse, kan det hende vi ber Dragsnes om å komme tilbake, sier Spjøtvold og legger til at dette ikke bare er for hemnværinger:

– Vi vil gjerne ha med folk fra nabokommunene også.