Her er ildsjelene

Se de utvalgte fra hver ST-kommune.

Daniel Fosstvedt er ildsjelen i Agdenes. 

Nyheter

Idrettsrådene i hver kommune har nå utpekt ildsjeler som skal hedres på Idrettens hederskveld 2015. Arrangementet finner sted på Clarion hotel i Trondheim, fredag 16. oktober. Det blir pris- og stipendutdelinger, seminar og festmiddag med kjente artister.

Her er ildsjeler og begrunnelser fra ST-land, offentliggjort i en pressemelding:

Agdenes: Daniel Fosstvedt, Lensvik IL

Helt siden Daniel flyttet til kommunen på slutten av 90-tallet har han vært engasjert i frivillig arbeid, og er det selvfølgelig fremdeles. Det er en del av hans livsfilosofi og holdning å bidra der han mener at han har noe å bidra med. Og det har han til gangs.

Blant de tingene han har vært engasjert i kan nevnes:

* Oppstart og drift av fritidsklubben ”Valhall” i tilfluktsrommet på SF-huset

* Trener for fotball laget for psykisk utviklingshemmede gjennom Lensvik IL

* Mange år i Kibneb-styret

* Mange år i Lensvik IL hovedstyre

* Oppstart og drift av sjakklubb

* Oppstart og drift av bridgeklubb i flere år

* Oppstart og drift av ukentlige basketballtreninger

* Aktiv i Lensvik blandakor

Hemne: Turorienteringa ved Odd Spjøtvold og Olav Buhaug, Kyrksæterøra IL

Turorienteringa, slik vi kjenner den i dag, ble startet opp av Odd Spjøtvold og Olav Buhaug i 2004, med friidrettsavdelinga i KIL som paraplyorganisasjon. Formålet var å få folk ut i marka for å bli kjent med flott Hemne-natur. De to har stått for alt arbeid med tiltaket. Det er et formidabelt arbeid de har lagt bak seg hvert eneste år:

* finne nye og interessante ruter hvert år

* utsetting og innhenting av alle poster (6 ruter, 35 poster)

* administrering av kart, lister, konvolutter

* ordne premier, sette opp og gjennomføre premieutdeling

* prisen for deltakelse har vært holdt lav for ikke å utelukke noen, og deltakeravgift har i sin helhet gått tilbake til deltakerne i form av premier

* ofte har de to stilt opp og hjulpet deltakere i gang

Meldal: Åse Wuttudal, Meldal IL – Turn

Åse er og har vært aktiv i turngruppa til Meldal IL. Bare 40 år gammel har hun allerede cirka 20 år bak seg som trener, leder og entusiast i gruppen. Hun drar med seg ungene på en framifrå måte og får alle til å føle seg inkludert og velkommen. Turngruppa til Meldal IL har cirka 100 aktive som nyter godt av Åse sitt engasjement.

Orkdal: Ole Rønning, Svorkmo/NOI

Det er over 60 år siden Ole Rønning deltok i sitt første arrangement for idrettslaget Svorkmo IL, da som løypemannskap. Den gangen var det et patruljeløp på Holtmyren. Løypa måtte gås opp for både spor og stavtak. Siden da har Ole alltid deltatt både ved idrettsarrangement og dugnader i regi av Svorkmo.

For sin innsats fikk han på nittitallet, sammen med flere andre medlemmer i idrettslaget, hedersdiplomet. Ole representerer grasrota i Svorkmo/NOI, selve grunnfjellet, og uten å stikke seg fram har han gjort en kjempejobb for idrettslaget i over 60 år. Ole har også en aktiv karriere, både som hopper og som solid sisteskanse på lagets fotballag i mange år.

Ole er nå også æresmedlem av Svorkmo/NOI.

Rennebu: Arne Per Bjerkås, Rennebu IL

Tar et særlig ansvar for løypenettet vårt både sommer og vinter. Han var pådriver og leder for byggingen av tråkkemaskingarasjen. Han er en kontinuitetsbærer i skigruppa som har hatt mange verv opp gjennom mange år.

Rindal: Bjarte Rindal, Rindal IL

Han har vært aktiv innen sin idrett på seniornivå sammenhengende i 30 år, fra debuten i 1984 og fram til i fjor med sin foreløpig siste offisielle opptreden. I 27 av disse åra har vedkommende representert klubber i Rindal.

Bjarte Rindal har samtidig med sin aktive karriere, fungert i en eller annen form for trenerrolle sammenhengende (med unntak av 1 år) helt siden 1991 og fram til i dag. I 23 år har han trent de fleste aldersgrupper i Rindal fra smågutter til senior både innen dame- og herrefotballen. Kandidaten har lagt ned en voldsom innsats for fotballtilbudet i Rindal kommune, og vært en engasjert, tydelig og deltagende person ift laga han har hatt ansvar for. I 2015 sesongen er han trener for Gutterl 6 i Rindal IL, samtidig som han er trener for en av de lovende crosskjøreme i Surnadal Motocrossklubb. Vedkommende har også i mange år vært instruktør i Småtrolluka.

Under Bygdakvelden i Rindal 26. juni 2015 ble Bjarte Rindal tildelt «Sigurd Røens idrettspris», en utmerkelse som står høyt i idrettsbygda Rindal.

Skaun: Kjellaug Jule, Skaun IL

Vi mener Kjellaug har gjort seg fortjent til å være kandidat til hedersperson for hennes brennende engasjement for Skaun IL gjennom mange år. Kjellaug har hatt flere verv i Skaun IL; deriblant leder i hovedlaget, prosjektleder både for nye Ramsjøen Arena og Turkartarbeidet i Skaun kommune og som pådriver for å få innført skiskyting som et tilbud i Skaun IL.

Kjellaug stiller bestandig opp – sier aldri nei! Hun er positiv og motiverende for andre med sitt glødende engasjement og iver, enten det er som planlegger, prosjektleder eller som bidragsyter under bygginga. Skaun IL er veldig heldige som har slike personer som Kjellaug.

Snillfjord

Ikke klar ennå.