Da er valgkampen over for denne gang.

En valgkamp preget av god stemning i valgbodene og en fantastisk innsats av partiets listekandidater. Det politiske budskapet vårt er spredd både i fast form og på sosiale medier. Det har vært saklige debatter og konstruktive og gode spørsmål fra velgerne som vi har svart på etter beste evne.

Men det har også vært en valgkamp preget av bevisst ryktespredning om at Ap skal legge ned grendeskolene våre med et pennestrøk, at kommunen har tappet alle sine fond for å sikre sine budsjetter, at jeg har ført kommunen inn i den alvorligste økonomiske krisen i nyere tid, at jeg er diktatorisk fordi jeg ikke ønsker søndagsåpne butikker, at jeg ikke er verdig å være ordfører fordi jeg ikke hilser på nyinnflytta innbyggere som driver egen bedrift, at jeg misbruker min stilling når jeg inviterer innbyggere til øyhopping i forbindelse med friluftslivets år, at jeg ikke setter pris på all den frivillighetsinnsatsen som legges ned i kommunen og mye mer.

Enkeltpersoner og enkelte listekandidater har vært mer opptatt av å ta ordføreren, både direkte og indirekte, enn å ta politikken som har vært drevet de siste årene, og det syns jeg har vært det mest beklagelige med denne valgkampen i Hemne. Jeg har prøvd å svare så godt jeg har kunnet gjennom leserinnlegg, intervjuer, sms, sosiale medier og direktesamtaler, og jeg håper svarene mine er blitt lagt merke til.

Jeg er rimelig stolt over hva vi har fått til de siste årene. Det har blant annet blitt bygd barnehager både i sentrum og på Hellandsjøen, vi har endelig et kulturbygg på plass med fantastiske lokaler for våre ungdommer, vi har bygd opp vår eldreomsorg til å bli den tredje beste eldreomsorgen i landet, vi har sammen med næringshagen revitalisert næringshagen vår, vi er ferdig med en flott samfunnsplan, og arealplanen vår er totalrevidert. Ny barneskole på Sodin er vedtatt bygd, og pengene er satt av, vi fikk realisert nybygg til vekstbedriften vår Svanem AS, frivilligsentralen vår har blitt en realitet og vi støtter ulike lag og organisasjoner med betydelige beløp fordi vi ser viktigheten av all den dugnaden og frivillighetsinnsatsen som daglig legges ned i Hemne.

Vi har vist solidaritet og medfølelse ved å si ja til flere flyktninger, vi har sagt et klart og tydelig NEI til søndagsåpne butikker, vi har sagt klart ifra om at Hemne kommune ikke skal benytte seg av muligheten til økt midlertidige ansatte og vi er tydelige på at vi ikke skal fase våre tjenester ut på det private markedet. Hos oss er alltid arbeid til alle jobb nummer én.

Personlig så har jeg hatt stort fokus på omdømmebygging av vår flotte kommune som igjen har ført til økt attraktivitet. Vi vokser i antall innbyggere, og Hemne kommune blir ofte nevnt i positive ordelag rundt om i landet. Jeg er stolt over at vi sammen med fylkeskommunene fikk gjennomslag for ny veg over Søvasskjølen, som nå åpnes 2. oktober og at vi er veldig nær en full samferdselspakke langs Vinjefjorden helt til Betna i Halsa kommune.

Jeg møter i min hverdag veldig mange ulike personer med ulike ønsker. Døra har alltid vært åpen, og det kommer den fortsatt til å være dersom jeg får fornyet tillit fra dere velgere.

Å være ordfører er absolutt ingen 9–4-jobb. Den er kontinuerlig døgnet rundt, 365 dager i året. Da jeg for en uke siden ble nr. 10 på listen over Norges mest populære ordførere sammen med ordføreren i Lærdal, må jeg innrømme at det kom en tåre i øyekroken. For dette var en tilbakemelding fra innbyggerne i Hemne, og ingenting kan måle seg med det.

Tusen takk til alle dere som gav meg det høye terningkastet.

Som jeg åpnet med, så er valgkampen nå over for denne gang. Det har vært oppturer og nedturer, glede og fortvilelse, og nå er det opp til velgerne Jeg krysser fingrene for et godt valg for Ap og fornyet tillit. Jeg er klar for 4 nye år.

Bruk stemmeretten din.

Godt valg!

Hilsen Ståle Vaag,

ordfører i Hemne kommune