- Ståle må på Stortinget

Odd Jarle Svanem, som nå føler seg trygg på å bli ordfører, ønsker seg Ståle Vaag som regionens stortingsrepresentant. 

Nyheter

HEMNE: Odd Jarle Svanem fra Senterpartiet blir Hemnes nye ordfører. Det ble klart torsdag kveld, da Sp, Høyre, Hemnelista og Frp inngikk skriftlig avtale om samarbeid.

– Jeg føler meg trygg nå. Hvis det ikke blir slik vi er blitt enige om, forstår jeg ingenting, sier Svanem.

Avtalen innebærer at Bjørn Eidsvoll (Frp) blir varaordfører, Høyre får lederen i kontrollutvalget, alle fire partier blir representert i både formannskapet og driftsutvalget, og Sp får vervet som nestleder i driftsutvalget. Gruppa følger vanlig kutyme i Hemne og gir ledervervet i dette utvalget til opposisjonen (Ap).

Ståle på tinget

Odd Jarle Svanem signaliserer også at han nå ønsker Ståle Vaag inn på Stortinget.

– Jeg har forståelse for at Ståle er skuffet for at han ikke får fortsette som ordfører, men jeg vil gjøre alt jeg kan for å framsnakke Ståle for den jobben han har gjort for Hemne.

– Nå vil jeg bidra til at han blir regionens stortingsrepresentant. Han er rette person til det, i tillegg til at regionen trenger en mann på Stortinget. Jeg har ikke meddelt dette til Ståle, han får nå lese det i ST, sier Svanem.

Vil ned i lønn

Han har også en annen fanesak før han formelt tiltrer som ordfører.

– I min tale til kommunestyret, vil jeg signalisere at ordførers lønn blir redusert. Det betyr også en reduksjon i godtgjørelsen til øvrige kommunestyrerepresentanter. Jeg synes det er et dårlig signal at vi skal skjære ned på andre områder, om vi ikke skal bidra selv også. Forslaget ble møtt med applaus i gruppa torsdag kveld, sier Svanem.

Ståle Vaag har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar.