– Du må ta bilde tå dama mi!

Nyheter

HEMNE: Torgdagen på Kjørsetorget var i ferd med å blåse og regne bort, men to utstillere viste seg å være av det hardbarka slaget.

Fargerikt strikketøy

Rett utenfor brillebutikken på torget hadde de innlosjert i hver sin «teltbod»; Olav Melby fra Fannrem og Hege og Maia Sæther fra Kyrksæterøra.

– Det regner på tvers, men vi har godt med klær. Fjellsko og ullsokker. Vi har lært etter noen år på Øramartnan. Det nytter ikke å være jålete. Da fryser man i hjel, sier Hege Sæther der hun sitter nedpakka i klær.

Men fingrene er i bevegelse. Bundingen er aldri langt unna henne, og til tross for småkalde fingre, sitter hun og strikker også her. Resultatet av strikkeiveren ligger foran henne på bordet. Alskens strikketøy i friske farger. Alt fra sokker til barneluer med katt- og hestemotiv.

– Jeg har strikka alt selv, bortsett fra ei lue, som svigermor har strikka. Og så har Maja strikka ei lue, forteller Hege som ikke lar skitværet gå utover humøret.

Fra Orkdal

Olav Melby har tatt turen fra Sundlibakkan i Orkdal. Melby har i flere år reist rundt på auksjoner og kjøpt opp ting og tang. I tillegg lager han en del treprodukter selv.

– Jeg har faktisk hatt en kunde som har handla. Vi blir vel sittende her til klokka tre – så fremt det ikke blir snø, sier Melby og legger til:

– Du må ta bilde av dama mi, sier han og peker på ei drivkvit dame, sittende i lett tilbakelent positur – med en lampekuppel i handa.

– Det er slike kupp som gjør det verdt å stikke innom auksjoner – og torgdager!