Lokal matblogger beseiret Hellstrøm

Matblogger Trine Sandberg, tidligere buviking, slo Eyvind Hellstrøm i finalen da hun ble kåret til «Årets Matgleder».

Trine Sandberg har 5000 unike brukere på matbloggen sin hver dag. 

Nyheter

Juryen mente at ingen sprer mer matglede i Norge enn bloggeren Trine Sandberg, som er selvlært innen matlaging og har blogget sine oppskrifter siden 2007.

Prisen Årets Matgleder er ny og deles ut av opplysningskontorene for landbruket. Det var landbruks- og matminister Lars Peder Brekk som overrakte prisen under Matgallaen i Stavanger nylig. Trine Sandberg, bosatt i Lørenskog, var finalist sammen med Eyvind Hellstrøm og Bondens Marked.

- Det var kjempemessig, jeg hadde aldri trodd jeg skulle slå Hellstrøm. Men jeg får mange tilbakemeldinger fra leserne mine på at det er behov for oppskrifter på bakkenivå. Jeg lager også rettene fra bunnen av, men uten at man trenger ingredienser fra spesialbutikker. Det holder med en normalt utstyrt dagligvarebutikk, og man skal rekke å lage maten etter jobb og henting i barnehage, sier Sandberg.

5000 lesere

Hun har bodd i Buvika mens hun gikk på ungdomsskolen og videregående på Follo. Og hun forteller at mange av hennes tidligere medelever fra tida i Orkdal er lesere av bloggen hennes. Og de er i godt selskap. Hele 5000 unike brukere er innom bloggen hver dag.

Opprinnelig skulle bloggen være en samling av oppskrifter for hennes egen del, og for at dattera skulle finne mammas oppskrifter da hun flyttet ut for å studere.

- Det var aldri meninga at det skulle bli så stort, men det har vært en kjempeartig reise! Bloggen min ble kjent gjennom at andre bloggere linket til meg, gjennom omtale i lokalavisa og jungeltelegrafen. Lesere som har hatt suksess med å servere en av mine retter, har gjerne gitt bloggadressen videre når gjestene har spurt om oppskrifta, forteller Sandberg.

Hun har nå 950 oppskrifter liggende på bloggen sin, trinesmatblogg.no

Ukemenyer

I løpet av en måned har hun

700 000 sideoppslag på bloggen sin. Hun lager ukemenyer med oppskrifter og lekre bilder for hver uke, som mange har latt seg friste til å følge helt eller delvis.

- Jeg blogger stort sett hver dag, så jeg merker nå i førjulstida at det blir litt travelt. Det er mye som skal gjøres både hjemme, på jobb og med bloggingen, sier Sandberg, som til daglig er jurist i Utdanningsdirektoratet.

Den største opplevelsen bloggen har gitt henne, er prisen hun fikk på Matgallaen. Ellers har hun fått lage mat på Wenches kjøkken i God morgen Norge, hun har vært på radio, hatt Østlandssendinga hjemme mens hun laget søndagsmiddag og fått stadig flere henvendelser fra journalister - nå også fra ST.

- Kjempeartig å holde kontakten med Trøndelag, sier hun.