Jubler for full drift hele neste år

Mens store deler av norsk eksportindustri permitterer og må ty til oppsigelser, har styret i Wacker Chemie Norway vedtatt full drift på Wacker Holla hele neste år.

Det blir full drift ved Wacker Holla Metall i hele 2012. Illustrasjonsfoto 

Nyheter

– Det er en gledelig førjulsgave både til våre ansatte og hele Hemne-samfunnet, sier verksdirektør Torbjørn Halland.

Ordfører Ståle Vaag jubler selvsagt også:

– Dette er en veldig god førjulshilsen. Det gleder meg stort at mange arbeidsplasser i Hemne nå er sikret ut hele 2012 – og sikkert enda lengre, og jeg vil takke ledelsen og styret i Wacker for årets julegave, sier Vaag.

Ansatte må gå

Full drift på Holla innebærer at samtlige fire ovner kjøres for fullt. Det betyr også at alle de 161 ansatte slipper å bekymre seg for permitteringer og oppsigelser i ei tid der verdensøkonomien har status som høyst usikker, og der mange allerede har tatt konsekvensen ved både å permittere og si opp folk.

– Det må inntreffe forhold vi ikke rår over dersom styrets vedtak om full drift blir endret, sier Halland.

Største kunde er eier

– Hvordan ville situasjonen ha vært dersom Holla hadde hatt sine tidligere eiere?

– Jeg er sikker på at vi hadde vært i en situasjon med permitteringer. I hvor stort omfang, er imidlertid umulig å si. Men Holla er i dag i en spesiell situasjon i og med at vi er eid av vår største kunde. Nyheten om at vi kjører for fullt neste år, er med andre ord et resultat av at Wacker kjøpte opp Holla i fjor. Vi vet at andre leverandører til Wacker, som de ikke har eierskap i, har redusert aktiviteten, sier Halland.

Ovner i topp stand

– Hva sier budsjettet ellers om neste år?

– Budsjettet er helt standard. Men vi skal oppgradere alle våre ovner for at de skal være i topp stand med tanke på full drift, sier Halland.

SAKEN ER YTTERLIGERE OMTALT I STs PAPIRUTGAVE TIRSDAG