Tok opp barnevernsaken med ministeren

Nyheter

Stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland (H) har tatt opp barnevernsaken i Orkdal med barne- og familieminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

Det var STs artikkelserie om barnevernet i Orkdal som fikk Høyre-politikeren til å reagere.

– Barns rettssikkerhet er altfor svak i mange situasjoner. Dette handler om de mest sårbare og utsatte av alle. Det er ingen som står på barrikadene for dem og taler deres sak. Derfor er det så viktig at vi har et barnevern som fungerer, sier Helleland til ST.

Alvorlige forhold

I sitt brev til minister Thorkildsen skriver Helleland:

«Gjennom en rekke oppslag har avisa Sør-Trøndelag avdekket svært alvorlige og kritikkverdige forhold rundt barneverntjenesten i Orkdal kommune. Hva gjør statsråden for å sikre at kommunenes barneverntjenester utføres i samsvar med lov om barneverntjenester? Mener departementet at Fylkesmannen har tilstrekkelige sanksjonsmuligheter overfor kommuner som bryter regelverket, og har departementet i denne sammenhengen vurdert å gi Fylkesmannen større adgang til å sette kommunale barneverntjenester under administrasjon?»

Forslag på høring

Barne- og familieminister Inga Marte Thorkildsen sier i sitt svar at hun mener Fylkesmannen har tilstrekkelig sanksjonsmulighet og viser samtidig til at departementet nå har ute på høring et notat med forslag til endringer i barnevernloven.

Les hele saken i onsdagens papiravis.