Lite håp om å finne jenta i live

Da ST forlot Meldal klokka 04.00 lørdag morgen, var det ikke funnet noen spor etter jenta som falt i Orkla ved Jerpstad.
Nyheter

Det bekreftet innsatsleder Håkon Flor overfor ST.

Det var klokka kvart over elleve fredag kveld politiet fikk inn en melding om at ei ung jente hadde falt i elva. Det var et øyenvitne som meldte fra.

Jenta er ifølge Flor hjemmehørende i Gauldal, men har slekt i Meldal.

– Vi fikk melding umiddelbart etter at det skjedde, og hun skal ha ramlet uti på vestsiden av brua på Jerpstad, forteller Flor.

Søkte langs elva

Alle nødetater ble kalt ut, blant annet to ambulansehelikopter og en Sea King.

Helikoptrene søkte store deler av natta nedover elva, men uten å finne noe.

I tillegg til ambulanser og brannmannskaper, har frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder stilt opp.

Redningshunder

Ståle Rønning, som er bosatt på Oppdal, er medlem i Norske redningshunder. Han fikk melding om det som hadde skjedd kort tid etter at politiet var blitt varslet, og han satte seg straks i bilen sammen med sin spesialtrente schæfer.

Til sammen har fire hundeekvipasjer fra Norske redningshunder samt én fra politiet lett langs elvebredden.

Har ikke markert

– Hundene er trent opp til markere med én gang de lukter spor av mennesker. Vi har gått i et bredt område på begge sider av elva, uten at noen av hundene har markert, forteller Rønning som skulle holde på helt til politiet ga ham beskjed om noe annet.

Det har også vært satt opp vakter ved bruene. Orkla er for det meste isfri, og det er veldig god sikt ned i vannet.

Lite håp

Da ST snakket med politiet og de andre mannskapene rett før klokka 04.00, var det ennå ikke bestemt hvor lenge letingen skulle pågå.

– Er det aktuelt å be om forsterkninger?

– Ikke nå. Det blir i tilfelle etter at dagslyset er kommet, sier Flor.

– Har dere håp om å finne jenta i live?

– Det er ingenting som tyder på at hun er på land, men det er aldri noen fasit på slikt. Er hun tatt av elva, er det likevel lite håp.