Barnevernsaken har gitt Orkdal et nytt parti

Her er noen av de interesserte som møtte opp til stiftelsen av Pensjonistpartiet i Orkdal. Langt fra alle var pensjonister. Foto: Catharina Morken 

Nyheter

Torstein Larsen har ikke tenkt å kaste inn håndkleet. Nå etablerer han Pensjonistpartiet i Orkdal. Barnevernsaken har vært avgjørende for at dette skjer.

– Pussig

Larsen medgir at det er litt underlig at barnevernsaken skal gi Orkdal et lokallag av Pensjonistpartiet.

– Det er et pussig sammentreff ja. Det er helt riktig at det er barnevernsaken som er årsaken til at Pensjonistpartiet er dannet. For hadde ikke den saken blitt som den er blitt, ville jeg avventet fram mot valget og heller meldt meg inn i et annet parti, sier Larsen.

Skuffet

– Jeg er skuffet over de etablerte partiene. Jeg er skuffet over deres unnfallenhet. Mange av dem har kommet til meg og fortalt at de støtter meg, men de tør ikke si den. Jeg er så skuffet at jeg ville ha sagt nei til dem dersom de hadde invitert meg med i deres partier før neste valg, forteller Larsen.

For ikke lenge siden fikk han en telefon om han kunne tenke seg å være med i Pensjonistpartiet. Da falt alt på plass for ham.

Mer enn pensjonister

– Jeg sjekket ut hva de står for, og fant ut at det passet meg godt. Dette er ikke bare politikk for pensjonister, men for alle «svake» grupper i samfunnet, og det går rett hjem hos meg.

– Jeg har så stor tro på dette, og jeg tror vi kommer til å gjøre et valg som vil merkes i det politiske landskapet i Orkdal.

– Du har fått mye oppmerksomhet for din befatning med barnevernsaken. Tror du det vil påvirke oppslutningen om partiet ved kommunevalget i 2015?

– Garantert. Dette er en sak som folk ikke glemmer. Det er et sår som det vil ta lang tid å lege. Jeg har stått opp for det jeg har trodd på. Jeg tror på varslerne og på at noe har vært riv, ruskende galt. Og jeg har fått svært mange brev, mailer, tekstmeldinger og telefoner. Ikke én negativ henvendelse.

Les hele artikkelen i fredagens ST.