John Øystein Berg hadde ikke drømt om at videoen hans av et helikopter som lander på autovernet i forbindelse med ei trafikkulykke i Snillfjord, skulle bli så populær.

Videoen har fått nærere én million treff på nett, og de store mediene i Norge har linket den opp. Nå har den også vakt oppsikt utenfor landegrensene.

For smal vei

– Jeg fikk nettopp en henvendelse fra Irland. 1. mai satt jeg i telefonen omtrent hele dagen med henvendelser fra NRK, Dagbladet, VG og alle de store. NTB har også ringt, sier Berg.

Han er fast leverandør av bilder og videoer til ST, og var på ulykkesstedet for å ta bilder til lokalavisa.

– Jeg var egentlig ferdig med å ta bilder, men fikk høre at helikopteret var på vei. Jeg bestemte meg for å vente på det. Da jeg så at det kom, begynte jeg å filme. Jeg trodde det skulle lande på veien, men så at det var for smalt. Alle som sto og så på sprang fram for å se hvordan helikopteret skulle lande, forteller Berg.

– Fantastisk

– Skjønte du at du filmet en landing som ville få oppmerksomhet?

– Nei, det skjønte jeg først etterpå. Det var jo spektakulært at helikopteret landet på autovernet og at legen hoppet ut. Jeg trodde kanskje folk ville se det, men ikke at det skulle ta av sånn, sier Berg.

– Hva tenker du om at filmsnutten din fra Snillfjord går verden rundt?

– Det er helt fantastisk, det hadde jeg ikke drømt om. Det er nok ikke første gang et helikopter lander på et autovern, men det er vel mindre vanlig at det festes til film, sier Berg.

Ønsker filmkamera

Naturfotografering er den store interessen til Berg.

– Jeg bruker veldig mye tid på det. Det er fugler som er livet, jeg går mye i skog og mark. En del ulykker blir det jo også tatt bilder av for avisa, men filming har jeg ikke prøvd meg så mye på før.

Helikoptersnutten filmet han med speilreflekskameraet, men nå står videokamera på ønskelista.

– Jeg må nok fokusere mer på video framover. Det slår an, sier han.

Landingen på autovernet i Snillfjord scorer godt på nett.