Ulykka skjedde rundt klokka 15 i går ettermiddag.

– En elev fikk rødsprit på seg som tok fyr, og ble hentet med helikopter. Det går etter forholdene bra, men det er snakk om andregradsforbrenninger, forteller kommunalsjef Åge Røe i Snillfjord kommune.

Stormkjøkken

Det var i går 40 elever fra Krokstadøra oppvekstsenter og Ven oppvekstsenter i Snillfjord la ut på overnattingstur på Krokstadfjellet. De hadde leir på fjellet, med lavvoer og stormkjøkken til å koke mat på.

– Da ulykka skjedde var de i et område uten dekning, og de som varslet måtte forlate leiren for å få telefonkontakt. Vi har fått høre at det går bra med eleven, og at det ikke var så alvorlig som det så ut til. Det er snakk om andregradsforbrenninger, iallfall på ei hånd. Sykehuset melder at flere av skadene vil lege seg selv, sier Røe.

Hjelpeapparat klart

Foreldrene til eleven ble varslet og dro til sykehuset for å være sammen med eleven.

De andre elevene er tirdag formiddag på tur ned fra fjellet, og vil bli tatt imot av kommunens hjelpeapparat.

– Det ble sendt opp forsterkninger fra skolen i går, etter at en lærer ble med i luftambulansen. Det ble drøftet om vi skulle avbryte eller gjennomføre overnattinga, og det ble til at elevene overnattet. De kommer ned samme vei i dag, i stedet for å fullføre den planlagte ruta, sier Røe.

Uklart forløp

Det var hele ungdomstrinnet fra Krokstadøra samt 7. trinn fra Krokstadøra og Ven som var med på turen.

– Hovedfokuset nå blir å ta vare på elevene. Rektoren på Krokstadøra har valgt å returnere fra en konferanse for å være til stede når elevene kommer. Vi har ikke klarhet i hendelsforløpet ennå, og vil fokusere på det når vi vet at elvene har fått den hjelpa de trenger, sier Røe.