Har våknet fra koma

Faren: – Kjempepositiv utvikling.

De to orkdalingene satt i denne bilen, og overlevde på mirakuløst vis front mot front-kollisjonen i Østfold fredag. Foto: Trond Hylle, E30 Meet 

Nyheter

ORKDAL: Orkdalingen i 20-åra som fredag kveld var involvert i en voldsom frontkollisjon i Østfold, har våknet fra koma.

– Han har våknet og er tatt ut av koma. Han begynte å puste for egen maskin i formiddag (søndag), og viser stor framgang allerede, sier mannens far til ST søndag ettermiddag.

God fysikk

Han har ankommet Ullevaal sykehus, der sønnen er innlagt.

– Han kjenner oss igjen, og på spørsmål om hva kjæresten heter svarte han «riktig», sier en lettet far, som presiserer at sønnen likevel er meget sliten og noe sløv.

– Legene har uttalt at i tillegg til englevakt, har også hans gode fysikk bidratt til at han berget livet. Det er påvist åtte bruddskader, forteller faren.

LES OGSÅ:

Framgang for trafikkskadd

Positive signaler om trafikkskadd orkdaling.


Måtte skjæres løs

En kompis av mannen var passasjer i bilen. Han pådro seg noe lettere skader, og ifølge de siste opplysningene ST har fått, skal han utskrives fra sykehuset Fredrikstad søndag.

De to orkdalingene brukte bilbelte. Føreren av den andre bilen ble også skadd i front mot front-kollisjonen, som skjedde på Fv 111 rett nord for stedet Ise rundt klokka 18.00 fredag. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad måtte de to orkdalingene skjæres løs fra bilen, en BMW sportsbil.

– Bildene av vraket er et grusomt syn, sier faren.

Fikk blomster

Orkdalingene var i Østfold i anledning et bilstevne på Rakkestad.

– Representanter fra arrangøren av biltreffet, E30 Meet, var i dag innom sykehuset med blomster til min sønn. Det var virkelig hyggelig, sier faren til den hardest skadde.