Tok innbruddstjuv på fersk gjerning

Var i ferd med å tømme huset.

Johan Randahl, som eier Orkanger stasjon (bildet), kom over innbruddstjuven lørdag formiddag. 

Nyheter

ORKDAL: – Hva gjør du her?

Johan Randahl stilte det høyst berettigede spørsmålet lørdag formiddag da han kom over en vilt fremmed mann inne på det som tidligere var Orkanger stasjon og som han nå eier.

– Jeg holder på å restaurere bygningen, og jeg skulle bare innom en snartur for å se hvor langt håndverkerne var kommet. Etter noen mistenkelige observasjoner i første etasje – både ved at gjenstander var flyttet på og røyklukt, kom jeg til slutt over mannen i andre etasje, forteller Randahl.

Plutselig borte

Mannen var da kledd opp i fullt verneutstyr, inklusive hjelm. Han forsøkte seg med ei forklaring på at han hadde fått i oppdrag å rydde i huset. Men Randahl kjøpte ikke den.

Han ba mannen bli med ned i første etasje, men det var aldri tilløp til konfrontasjoner eller trusler.

– Han hadde da stablet og klargjort masse utstyr for uttransportering, sier huseieren.

Mens mannen begynte å ta av seg arbeidsklærne, stakk Randahl ut i bilen for å hente fotoapparat så han kunne ta bilde av mannen. Deretter skulle han ringe politiet, men oppdaget at også mobiltelefonen lå i bilen.

– I løpet av de kanskje 20 sekundene jeg var ute, hadde han stukket av, fortsatt med deler av verneutstyret på seg, sier Randahl.

Politipatruljen ankom etter 10-15 minutter, men verken mannen eller arbeidsklærne var å finne i umiddelbar nærhet.

Mistenkt for flere forhold

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før han dukket opp igjen. Tirsdag var han innom en sportsbutikk på Orkanger, og der ble han gjenkjent fordi han hadde stjålet varer i butikken tidligere. En ansatt ringte politiet, og mannen ble pågrepet.

Onsdag satt han i avhør hos politiet.

– Han er mistenkt for en rekke vinningsforbrytelser i løpet av drøy uke her i Orkdal. Vi har minst én gjenstand vi kan knytte til mannen, sier lensmann Elisabeth Eriksen ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Vurderer varetekt

Mannen har et langt rulleblad for narko- og vinningssaker, og politiet utelukker ikke at det kan komme en begjæring av varetektsfengsling.

– Politiets jurist vil eventuelt komme med en slik begjæring, så får retten ta stilling til om det blir varetektsfengsling, sier Eriksen.