Politiet undersøker «dødsfelle»

21 tonn tungt betongelement løsnet på lasteplanet.

Dette betongelementet på 21 tonn bikket på lasteplanet da kjøretøyet var på vei mot Lensvik mandag morgen.  

Nyheter

Dette betongelementet på 21 tonn bikket mandag morgen på lasteplanet da kjøretøyet var på vei fra Trondheim mot Lensvik. «Betongflaket» ble fraktet i oppreist stilling, festet med kjettinger.

Men på et eller annet vis har det kommet i bevegelse og veltet, slik at det stakk langt utom lasteplanet og ut i veibanen på fylkesvei 710 ved Tøndel, fire-fem kilometer før Lensvik sentrum.

Dette skjedde i en høyresving. Sjåføren kjørte med sterk slagside på vogntoget ett hundre meter før han stanset på en rettere strekning. På denne måten ble ikke hele veien sperret.

– Det er opprettet sak. Det foregår nå tekniske undersøkelser av kjøretøyet. Målet er å finne ut hvorfor det skjedde, sier Elisabeth Eriksen, lensmann i Orkdal og Agdenes.

Når etterforskninga er ferdig ved det lokale lensmannskontoret, vil saken sendes til en påtalejurist. Sistnevnte avgjør da hva som skjer videre. Alternativer er henleggelse av saken, forelegg til sjåføren for uaktsomhet, eller at det tas ut tiltale mot sjåføren.

Trafikken ble i en periode dirigert manuelt, fordi det var veldig trangt å komme seg forbi.

En hjullaster ble hentet inn i arbeidet med å fjerne last og bil.

Lastebilen skal ha fått mindre skader, men det skal ikke ha oppstått personskade eller materielle skader på andre kjøretøy.