Underskriftsaksjon for Grytdalen

«Ja til offentlig eie av Songli-eiendommen. Nei til jakt i Grytdalen.»

Livar Ramvik samler underskrifter på Krokstadøra. Temaet er: Ja til fortsatt offentlig eie av Songli-eiendommen. Nei til jakt i Grytdalen.

Livar Ramvik (t.v.) og Asbjørn Berg har lørdag stand på Krokstadøra i Snillfjord, utenfor Coop-butikken. Foto: John Øystein Berg 

Nyheter

Det er hovedparolene i underskriftsaksjonen som Grytdalens venner og Naturvernforbundet har satt i gang.

Bakgrunnen er den uavklarte situasjonen for Songli-eiendommen og Grytdalen i Orkdal, som så langt har vært i Statsbyggs eie.


Tror død ulv blir trekkplaster

Usikkert når ulven blir museumsulv.

 

– Den sentrale delen av Grytdalen har vært uten jakt de siste 60 åra, og vi ønsker at dette området fortsatt skal være jaktfritt. Det vil være en tragedie om private interesser får hånd om Songli-eiendommen eller om hele området blir åpnet for jakt, heter det i oppropet som både ligger på Facebook og på to nettsider, samt at det vil bli mulig å skrive under på underskriftslister på papir.

Lørdag foregår det underskriftsaksjon både utenfor Rema ved E39 på Orkanger og ved den lokale Coop-butikken på Krokstadøra i Snillfjord.


Filmer norske naturperler

Og Grytdalen i Orkdal er en av dem.

 

I videoen ser du Therese Berg og Emilie Krokdal skriver under. Begge to bor på Orkanger.

Målsettinga for aksjonen er å få bredest mulig folkelig støtte om kravet om offentlig eie og forvaltning av Grytdalen og Songlia, og å holde kjerneområdet i Grytdalen jaktfritt.