I dag blir Børsa-kvinne ordfører i Nord-Norge

Overtar ordførerklubba etter mannen.

Sigrun Wiggen Prestbakmo fra Børsa blir ordfører i Salangen i dag. Arkivbilde 

Nyheter

«En stor gratulasjon til ei tøff og dyktig dame som blir ny Sp-ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo», skrev den kjente Sp-politikeren Sandra Borch på facebook for én uke siden.

Hovedpersonen selv har hele tida understreket at det er først i det ekstraordinære kommunestyret 20.januar at valg av ordfører skjer.

Men mye skal skje om 40-åringen fra Børsa ikke blir ordfører: Etter at Ivar B. Prestbakmo har takket ja til å bli nytt fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms og søker fritak fra kommunestyret i Salangen og vervet som ordfører, har styret og kommunestyregruppa til Salangen Sp hatt møte og diskutert saken. I møtet kom en fram til at Sigrun Wiggen Prestbakmo er Senterpartiets ordførerkandidat.

– Jeg har ikke hørt på maken til ordførerskifte, der klubba nå byttes mellom to ektefeller, sa valgforsker Frank Aarebrot til avisa Fremovers nettutgave.

Sigrun Wiggen Prestbakmo har to perioder bak seg i kommunestyret i Salangen, derav én som leder av ressursutvalget. Videre har hun én periode bak seg som fylkestingsrepresentant i Sør-Trøndelag, samt har vært politisk engasjert i en årrekke både i Senterungdommen, som blant annet sentralstyremedlem og nestleder, samt i Senterpartiet for øvrig.

Hun er i dag ansatt i Bufetat Lamo Ungdomssenter og er utdannet barnevernspedagog med tilleggsutdanninger.

Den påtroppende ordføreren har hele tida understreket at hun ikke ble spurt av mannen sin, men av lokalpartiet. Høyre og Sp har valgteknisk samarbeid i kommunestyret i Salangen.

Sigrun Wiggen Prestbakmo kommer fra en politisk engasjert familie i Skaun. Hennes søster Mildrid W. Gimseng representerer SV i kommunestyret og formannskapet, mens broren Øystein Wiggen (Sp) sitter i kommunestyret. Og, for sikkerhets skyld, også niesen Astrid Gimseng (Sp) sitter i kommunestyret i Skaun.

Ivar B. Prestbakmo har for øvrig forlatt ordførerstolen for å ta på som ny fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune.

Salangen kommune ligger i Troms fylke mellom de tre byene Harstad, Narvik og Tromsø.