Her er framtidas Bjørndalen og Berger

Hovedlandsrennet i skiskyting for 15- og 16-åringer arrangeres i helga i Knyken.

Emma Staveli (16) deltar i hovedlandsrennet i skiskyting på hjemmebane i Knyken. Video: Øyvind Brostrøm

Nyheter

Emma Staveli, Ole Martin Uthus og Martin Snildal Nygård håper å plaffe ned flest mulig blinker under helgas hovedlandsrenn i Knyken.

– Vi er spente. Men det er veldig artig å få gå på hjemmebane under et slikt mesterskap, sa trioen rett etter torsdagens innskyting på den offisielle treningsdagen.

Hovedlandsrennet i skiskyting er et norgesmerskap for 15- og 16-åringer. Hit kommer de aller beste i landet.

– 104 klubber er representert, fra 16 skiskytterkretser. Det kommer deltakere fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør, forteller rennleder Edvard Asbjørnslett.

Torsdag er det trening. Fredag er det normaldistanse, lørdag går sprinten før helga avsluttes på søndag med stafetter (kretslag).

– Hvordan er forholdene?

– Vi skulle gjerne hatt mer snø, men etter forholdene ser det bra ut. Ulempen er at snømangelen gjør at vi kun har konkurranseløyper og ikke trening- og oppvarmingsområder. Men alle renn blir avviklet som planlagt, sier Asbjørnslett.

– Så alt er i rute?

– Ja, det er det. Snøkanonen vil gå så lenge det er tilsig på vann. Snøen vi klarer å produsere legges der det er størst behov, forklarer han.

Disse klubbene fra vårt område er representert under hovedlandsrennet: Orkdal IL (tre utøvere), Rennebu IL (tre utøvere) og Skaun IL (én utøver).

PS! Les mer om hovedlandsrennet i fredagens papiravis eller på E-avis.