Nerskogruta er historie

– Fryktelig trist, sier tidligere styreformann Terje Storli.

Tidligere styreformann i Nerskogruta, Terje Storli, synes det er fryktelig trist at Nerskogruta ble nedlagt.  

Siri Kulseng Wikan benyttet seg ofte av Nerskogruta og savner den allerede.  

Nyheter

audhild.oye@avisa-st.no916 94 175

Nerskogruta ble nedlagt sommeren 2013 etter at rutetilbudet i fylket ble lagt ut på anbud. Terje Storli, som eier et lite småbruk på Nerskogen, var siste styreleder i Nerskogruta.

– Jeg engasjerte meg i Nerskogruta på grunn av historikken og hvilken betydning bussruta hadde for lokalsamfunnet, sier han

Da rutetilbudet ble lagt ut på anbud, håpet de at Nerskogruta kunne bli en underleverandør.

– Men vi hørte ingenting. Det er fryktelig trist for ei lita grend. Det innebærer blant annet tap av arbeidsplasser da vi hadde tre ansatte, sier Terje Storli som mener at Nerskogruta var et innslag i lokalsamfunnet det var verdt å ta vare på.

Hadde sin misjon

Nerskogruta startet med en snøbil i 1953. I 2013 framsto selskapet i sin livs beste form med ny garasje, busser som var i god stand og et godt mannskap. De senere åra var rutetilbudet sentrert rundt skolekjøringa fra Nerskogen til Berkåk og Oppdal, og med sommerruter begge veier.

– Sommerrutene var for å yte service, noe eldre folk spesielt satte pris på. Det gikk riktignok ikke i pluss, sier Storli som mener at Nerskogruta hadde sin misjon.

Med et pennestrøk som følge av sentralisering, ble ruta historie.

Etter at AtB tok over kjøringa går det kun skolebuss fra Nerskogen til Berkåk. Alle andre ruter er historie.

– Med Nerskogruta var det slik at hvis noen hadde behov for å få utført et ærend, så tok den gjerne en avstikker, sier Storli.

Gammel stolthet

– Det er utrolig trist at vi mistet Nerskogsruta. Det var en gammel stolthet fra dem som bygde opp grenda her. Den var nærmest en del av nerskogsjela, sier Siri Kulseng Wikan på Nerskogen.

Hun benyttet Nerskogruta både til overnattingsgjester og til å frakte varer. Hun opplevde Nerskogruta som en del av tryggheten ved å bo i fjellgrenda.

– Nå er vi usikre på om det i det hele tatt går busser. AtB informerer ingenting, og da blir det fort folkesnakk, sier Wikan som er usikker på hva som kommer til å skje om hun stiller seg opp ved vegen for å ta skolebussen.

– Det finnes ikke en plakat lenger. Vi vet rett og slett ikke når det går buss lenger, sier Wikan.

Les mer om Nerskogruta i vårt næringslivsbilag torsdag 27. februar.