Fikk Roma maraton i 60-årsgave – av seg selv

«Det er det største jeg har opplevd bortsett fra å få unger».

Toril Kvernberg fra Buvika nådde målet om å komme under fem timer i Roma maraton. Foto: Marit Amundsen 

Nyheter

Det sier Toril Kvernberg fra Buvika, etter å ha sprunget Roma maraton på søndag.

Søndag gjennomførte hun Roma maraton sammen med 135 damer i den norske gruppa FemiRoma. Hun hadde som mål om å gjennomføre på fem timer. Det gjorde hun med god margin og uten å ha vondt noen steder etterpå.

Heiet henne fram

– Jeg fikk ikke vondt noen steder. Jeg greide å disponere kroppen slik at jeg var i fin form da jeg kom i mål. Jeg sprang ikke fortere enn at jeg kjente at kroppen var med hele tida. Kanskje burde jeg ha tatt i litt mer? sier den sprudlende 59-åringen, som ga seg selv i 60-årsgave å løpe Roma maraton.

Hun er også glad for at hun hadde med seg egen sportsdrikk og sportsbarer som hun visste at hun tålte. De disponerte hun klokelig underveis i løpet.

– Jeg kjente at jeg sprang og smilte hele veien. Folk så navna våre på startnumra, og de heiet Toril, ler hun.

Frister til gjentagelse

Løpet gikk i perfekt temperatur med 17 grader og overskya. Først etter at de kom i mål, fikk de ei kraftig regnskur.

– Dette kan virkelig anbefales. Det har vært så hyggelig å være sammen med så mange trivelige damer. Det var også veldig hyggelig å besøke den norske ambassadøren i Roma. Han var en veldig hyggelig mann, sier Kvernberg, som egentlig trodde det skulle bli med denne ene maratonen.

Nå vet hun derimot ikke. For dette frister til gjentagelse. Nå håper hun bare å få med seg flere lokalt.

Planlegger ny maraton

Det er i alle fall mye som tyder på at FemiRoma ikke er en engangsforeteelse. Allerede nå prates det om å samle en norsk kvinnetropp til maraton i Beijing. Og mye tyder på at Toril blir med.

Ikke nevnte hun et ord om at hun grudde seg å fly hjem mandag ettermiddag heller. Kanskje er flyskrekken forduftet i ren maratonrus?