STs egen Vær-Sjur hylles i byline-bok

– I utgangspunktet tror jeg ikke dette er ment som særlig positivt.

Den gamle Vær-Sjur-logoen blir å finne i boka «Jævla bra byline».  

Nyheter

Vær-Sjur medvirker i journalist Øyvind Holens nye bok, «Jævla bra byline», som gis ut 4. april.

– Jeg føler meg sjarmerende forvirra, lettere beæret og svært overrasket, sier Sjur «Vær-Sjur» Vaage, etter at det ble offentliggjort at hans ikoniske og nå pensjonerte bildebyline er plukket ut i boka «Jævla bra byline» av Øyvind Holen.

«Legenden Vær-Sjur», som Holen omtaler han som, er Avisa Sør-Trøndelags helt egen værspalte, som også inneholder en musikkblogg, hvor Vaage tar for seg sine favorittartister.

– I utgangspunktet tror jeg ikke dette er ment som særlig positivt, men det gir jeg blaffen i. Det er generelt en bok som henger ut gedigne bilde-bylines med selvopptatte journalister, så selvfølgelig er hele Dagbladet-redaksjonen med. Men for meg er all PR god PR, sier Sjur «Vær-Sjur» Vaage.

Vaage ble valgt ut på grunn av det ikoniske bildet av en skjære med hans hode, som du kan se over. Bildet har senere blitt erstattet med et mer forseggjort bilde.

– Jeg laga bildet i Paint på fem minutter. Jeg var svært fornøyd med bildet, men jeg er også beæret over at noen tok seg bryet med å lage en ny logo, hvor det vises at det ligger tid og omtanke bak.

Vaage er usikker på om det gamle Vær-Sjur-bildet kommer til å brukes igjen, men utelukker ikke å trekke det frem i anledning Vær-Sjurs toårsjubileum i sommer og ved andre spesielle anledninger.

– Både lesere og omtalte artister har gitt meg gode tilbakemeldinger. Spalten har blitt nevnt i tide og utide på Facebook og Twitter, blant annet av Gatas Parlament, Warlocks og det San Fransisco-baserte bandet Easy Street. Jeg ser ingen annen grunn til at en rap-gruppe fra Oslo skulle anbefale en værmelding fra Orkdal, enn at de liker det som står skrevet der.

Vær-Sjur, som hadde premiere 15. juni 2012, kan leses på avisa-st.no hver mandag, onsdag og fredag, med mindre Vaage har tatt seg fri.