Politiet advarer mot flere kassebiler

Flere utenlandskregistrerte kassebiler kjører for tida rundt i vårt distrikt.

Onsdag 4. juni var denne kassebilen på Monsetjåren i Orkdal. Dette paret snakker gebrokkent norsk og spør etter brom og bilbatterier.Foto: Privat  

null
Nyheter

ST skrev 5. juni om en kassebil som jevnlig blir observert rundt i vårt distrikt for tida. Politiet har fått inn flere «bekymringsmeldinger» på denne kassebilen.

– De har en spesiell forklaring på hvorfor de dukker opp over alt. De spør etter brom og bilbatterier, forteller Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Tok bilde

Bilen er registrert i Bulgaria, og de to i kjøretøyet snakker gebrokkent engelsk. Søndag 1. juni hevdet en mann i Børsa at de angivelig gjorde et forsøk på tyveri av en lett motorsykkel.


 

Eieren av tohjulingen tok bilde av kassebilen. Det gjorde også en annen fotograf onsdag i 12-tida på Monsetjåren i Orkdal.

– Vi holder bilen under oppsikt, og den er sjekket én gang i trondheimsområdet, men da var den tom, sa Haugan sist onsdag.

Engasjement

Han oppfordret samtidig publikum om å melde fra om mistenkelig aktivitet fra lignende kassebiler.

Denne ST-saken har vekket enorm interesse. Hele 23 000 personer (unike brukere) har lest saken på våre nettsider. Og hos Haugan og co i politiet har det tikket inn meldinger om ulike kassebiler jevnt og trutt.

– Siden ST omtalte saken har vi sjekket denne kassebilen flere ganger. Men vi har ikke tatt dem for noe ennå, sier han.

Flere enn én

Haugan påpeker at det er flere utenlandskregistrerte kassebiler av denne typen som ferdes rundt i vårt distrikt for tida.

– Folk må følge med. Gjerne ta bilder og bilnummer på mistenkelige biler som snoker rundt, sier han.

De siste meldingene nå stammer fra Rennebu. Her skal det østeuropeiske paret ha henvendt seg til lokalbefolkningen og bedt om å få ulike ting.

– Det er dette som er fremgangsmåten, men vi mistenker at de sjekker rundt om det er noe de kan stjele, sier Haugan, som understreker at bilen holdes under oppsikt.

Motorsykkel stjålet

– Det er viktig for oss å få meldinger om slik aktivitet. Folk må ikke være redd for å ringe politiet, legger han til.

PS! Dagen etter det angivelige tyveriforsøket i Børsa, ble en motorsykkel stjålet fra en bolig i Buvika. Den er fortsatt søkk vekk.