Det er gått 30 år siden den første utgaven av Skaunarevyen ble vist. Torsdag kveld ble den første av i alt tre jubileumsforestillinger spilt i Fossvang i Eggkleiva.

La det være sagt med én gang, Fossvang ble et enda bedre lokale for revyen enn Skaun samfunnshus har vært. Forsamlingshuset i Eggkleiva bidro til å skape en intim og koselig ramme rundt revyen.

Mye har skjedd både i Skaun, samfunnet rundt oss og med Skaunarevyen siden 1978. Det kom blant annet til uttrykk ved det omfattende generasjonsskiftet innad i revygjengen. Men de mange nye skuespillerne gjorde sine saker helt utmerket, og satte sitt sterke preg på resultatet. De unge revyaktørene bærer bud om at det kan komme mange gode år for revyhungrige skauninger.

Og

«

grand old lady herself

»

Noe av det som imponerer aller mest med «Fotlaus», er hvor mye artighet åtte mennesker kan greie å skape. For i storparten av de tretti årene som er gått med revy i Skaun, har man hatt flere skuespillere å ta av. Gjengen anno 2008 fortjener å få følge av flere når de begynner å øve inn 2009-stoffet.

ST vil til slutt gratulere med én ting: «Fotlaus»-gjengen greier noe som svært få har greid før dem: å få undertegnede (som har en noe sær form for humor) til å le seg nesten fordervet av underbuksehumor!

Og jeg var langt fra den eneste som syntes dette var ustyrtelig morsomt. Rundt meg lo folk så tårene trillet.

ST kommer tilbake med mer om revyen i lørdagsavisa.

Catharina Morken