Det sier finske Heikki Kemppainen. Ved 23-tida tirsdag kveld landet han tidenes rekordlaks i Orkla. Vekta stoppet på 23 kilo.

– Jeg har fisket laks i Norge tidligere, men det er først gang i Orkla. Jeg kan forsikre at det blir flere somre med fluestanga i Orkla, sier Heikki.

Han og hans kamerater fra Finland har all grunn til å være fornøyd med oppholdet i Orkla. Hele ti laks har de fått på Ramsem i Rennbu. Riktignok bare fire over ti kilo. Men kjempen som vil bli stående som rekordlaks i Orkla i nyere tid, har dratt gjennomsnittsvekta på fangsten betydelig opp.

Rekordlaksen er, ikke overraskende, en diger hannlaks, og fargen på fisken tyder på at den har stått i elva ei stund. Heiki Kemppainen kan forsikre at laksen skal stoppes ut og få hedersplass i stua hjemme. Som et minne om lakseeventyret i Orkla.

–Mine kamerater og jeg har fisket i Norge i flere år. Men denne sommeren i Orkla slår alt. Elva er full av fisk og vi fisker i fem høler. Det er et fiskeeventyr vi bare hadde drømt om, sier rekordfisker Heikki.

Rune Krogdahl i Orkla Fellesforvaltning sier til ST at det er mange år siden to laks godt over 20 kilo sto høyest på rekordlista. Men han utelukker ikke at det står flere king size i elva. Innsiget av storlaks tidlig i sesongen var svært godt i år. Men alt tyder på at Heikkis fangst blir stående øverst på rekordlista denne sommeren.

Per Snekvik