Annette Rian Skjølberg, Ragna Vorkinnslien, Monja Airin Øien, Eli Melby, og de andre elevene ved Evjen skole, løp fredag 7. september 2001 for vennskapsskolen deres i Mostar. Dette er (eller i alle fall var) en årlig tradisjon ved skolen, hvor inntektene har gått til forskjellige formål, som f.eks. SOS barnebyer, eller som i 2001 – vennskapsskolen i Mostar.

Alle elevene betalte 10 kroner i startkontingent, og kunne så velge mellom tre distanser. Den lengste gikk fra skolen og opp til Forve bru på Fannrem. Underveis fikk de registrere seg hos lærere som sto oppstilt, forhåpentlig var det også noen saftstasjoner eller lignende på veien (journ.anm.; det virker viktig, uansett hvor «kort» turen måtte være).

De fire jentene, Annette, Ragna, Monja, og Eli, syntes det var «kjempeartig med joggedag». De er aktive jenter som spiller både handball og fotball, og synes det er fint å være utendørs i skoletida. Mon tro om de fortsatt er av samme oppfatning, 15 år senere?

Et annet pådriv for turen, var nok at det var fint å hjelpe elevene på skolen i Bosnia-Hercegovina, og etter gjennomført løp, fikk de pølse med brød i premie, som skolen fikk sponset av en lokal butikk. Og når sant skal sies, er det en veldig god belønning, hva enn det skal være.

I følge lærer Kjell Olav Brattli, syntes de fleste elevene at joggedagen var artig, og mange ville jogge mer enn én distanse. Rektor ved Evjen skole, Guri Hovdenakk, overrakk selv pengene til Mostar 4. skole, når en delegasjon fra kommunen og det lokale næringslivet reiste ned i slutten av måneden.