Det skjedde under Sør-Trøndelags skikrets skiting som ble avholdt i Knyken i dag. I begrunnelsen står det blant annet at Harald Grønningen var i internasjonal toppklasse i langrenn gjennom hele 60-tallet. Han deltok i samtlige internasjonale mesterskap i denne tiårsperioden og tok medalje i hvert mesterskap. Han var med på sølvlaget i stafett i OL i 1960, tok sølv på 15-kilometer i VM i 1962, tok to sølvmedaljer individuelt i OL i 1964, var på gullaget i stafett i VM i 1966, tok to gull i 1968 – individuelt og stafett. I tillegg fikk han topplasseringer i en rekke andre internasjonale renn.

Grønningen er også tidligere blitt hedret for sin fenomenale innsats i skisporet. Han er blant annet blitt tildelt Holmenkollenmedaljen, Sportsjournalistenes statuett; Året idrettsnavn og han har mottatt Olavsstatuetten.

Harald Grønningen har donert sin premiesamling til heimkommunen Agdenes, for utstilling i bygdas flerbrukshus slik at alle interesserte kan få ta del i den store og unike samlingen.

Harald Grønningen var ikke den eneste som ble hedret under lørdagens skiting i Knyken. Også Toralf Engan og Ingar Lerheim ble utnevnt til æresmedlemmer.