HEMNE: Ånesøyan og Hemne Sparebank Arena eksploderte i elleville jubelscener da sluttsignalet gikk i kampen mellom KIL/Hemne og Hødd lørdag.

6-0 sto det på tavla, og ei hel fotballbygd gikk av hengslene.

KIL/Hemne-damene har tatt et langt skritt nærmere 1. divisjon neste år. Foreløpig er de «bare» seriemestere i 2. divisjon.

Mange følelser

– Det var godt å avgjøre det på hjemmebane, sier Rune Bakken i trenerteamet, vel vitende om at laget «mislyktes» forrige helg; de fikk ikke de poengene de trengte. Derfor trengte de ett lørdag.

Men å dekke bordet for en fotballfest på eget kunstgress, ble til syvende og sist en diger seiersbonus for hele laget.

– En historisk dag, vi er el det eneste laget i klubben som kjemper om å spille toppfotball, sier Bakken, litt på leting etter ord i en vrimmel av følelser like etter kampslutt.

På pinebenken

– Så skjer det i «lille» Hemne. Litt naturstridig?

– Ja, i en kommune med vel 4200 innbyggere skal det ikke være mulig. Men jeg vil gi mye av æren for det fantastiske miljøet vi har i KIL/Hemne. Derfor er det også mulig.

– Kampen i dag?

– Ikke årsbeste, men vi følte nok at det ville gå veien etter to kjappe mål i første omgang. Samtidig var vi litt på pinebenken da vår nærmeste konkurrent Tynset ledet 2-0 før vi scoret. Vi starta kampen med litt høye skuldre, men vi fikk senket dem etter hvert.

– Deilig!

– Vi vant tredjedivisjon i fjor, og nå vinner vi andredivisjon. Jeg er imponert over det vi presterte, sier lagkaptein Hilde Rosøy da det var duket for pizzafest etter kampen.

Hun røper også at det var et revansjesugent lag som møtte Hødd lørdag.

– Vi spilte 2-2 mot dem borte. Da var vi skikkelig sure! Derfor var det godt å komme tilbake på denne måten og sikre kvalifisering.

Over 200 tilskuere var til stede på Hemne Sparebank Arena.

– Hvordan opplevde dere atmosfæren?

– Deilig! Jeg tror mange hemnværinger så sin aller første damekamp i dag. Det var på samme måte deilig å avgjøre det på hjemmebane.

Overveldende

Veien videre er foreløpig er uklar. KIL/Hemne kan møte Mjølner og/eller Gimlekollen i kvalifiseringen. Datoene for disse kampene er heller ikke klare.

– Vi vet mer etter hvert ut over høsten. Men flere kamper blir det definitivt, sier Rune Bakken, som nå etterlyser en «opprykkssponsor» til laget.

– Høystbydende blir vår hovedsponsor i opprykkskampen, sier han med et smil.

Etter jubelen å dømme – og etter antall håndtrykk og klemmer som markerte «gratulerer» – kan det se ut som de står i kø.

Se mer

Se linker til egne saker for både video med jubelscener og bilder av målene.