Han hadde stor suksess med soloplata Murru. Nå er det soloplata Vildring som står for tur. Den kommer som et resultat av at han fikk 150 000 kroner i stipend som fylkeskunstner.

– «Vildring» er betegnelsen på, gjerne en gutt, som er ganske urolig og vill av seg, men samtidig så positiv at det er umulig å bli sint på han, sier Sturla og røper samtidig hva vi kan vente oss av musikalsk puls og temperament i plata.

Lørdag spiller han i låven ved Orkdal Bygdetun sammen med Ronny Kjøsen (trekkspill), Øystein Sandbukt (gitar) og Lasse Sölin (bouzoki og altfiol). Alle fire er solide musikere som står stødig på egne bein og gjør sine egne ting. Gjennom improvisasjon skaper de folkemusikk på sitt beste.

– Det skal være umulig ikke å trampe takta når folk hører musikken vår. Dessuten skal ikke publikum et øyeblikk være i tvil om at det er norsk musikk med norsk særpreg de hører, sier Sturla Eide.

Som fylkeskunstner har det vært mye representasjon. Det i seg selv er flott markedsføring. Når han i tillegg har fått økonomisk albuerom til å lage nye plater, er han fornøyd. I tillegg til soloplata «Vildring» har han planer om å lage en såkalt dokumentasjonsplate over Elling Holstad sine springleiker.

– Det er gjort lite dokumentasjon av folkemusikk i distriktet. Det er ei samling på 40 springleiker etter Elling Holstad fra 1870 som fortjener å bli tatt fram. Men jeg har ikke lyst til å lage plate hvis den ikke blir artig å høre på, slår han fast.

Etter en travel vinter og vår ser han fram til en roligere sommer, selv om han står på plakaten på mange konserter og festivaler. Torsdag spiller han sammen med Flukt i NM i trekkspill i Orklahallen. Lørdag er det konsert på låven ved Orkdal bygdetun. I begynnelse av juli drar han sammen med Ronny Kjøsen og Andreas Aase til Førdefestivalen. Deretter blir det Korrö-festivalen i Sør-Sverige, Matfestivalen i Trondheim, Kristin på Husaby i Skaun og Rennebumartnan.

– Drømmen er å kunne konsentrere seg om det en er best på. Nemlig lage og spille musikk. Det hadde vært greit om en hadde sluppet å være fylkeskunstnermanager.

Fylkeskunstner Sturla Eide spiller med solide musikkvenner i låven ved Orkdal bygdetun på lørdag.